PolicyWatch

IT-Politisk Forening kritiserer anbefalinger fra Vækstteam

IT-Politisk Forening mener, at regeringens Vækstteam træder helt ved siden af, når man anbefaler at overvåge netabbonnenter for at løse problemet med ulovlig brug af spil og film på nettet.

Foto: /ritzau/AP/Playdead

Regeringens Vækstteam anbefaler en automatiseret overvågning at danskernes netforbindelser for at komme problemet med ulovlig brug af spil, film og musik på nettet til livs.

Forslaget møder skarp kritik fra IT-Politisk Forening, skriver Version2.

Foreningen mener, at overvågningen reelt vil være "en statslig totalovervågning af alt, hvad danskerne laver på internettet."

"Det er absurd at en arbejdsgruppe, der påstår af repræsentere de kreative erhverv, kan komme med anbefalinger til regeringen, som vil medføre en nærmest totalitær overvågning af danskernes brug af internettet, og som er fuldstændigt blottet for overvejelser om proportionalitet mellem indgrebet i danskernes frihedsrettigheder og de mål som forfølges," skriver Jesper Lund, formand for IT-Politisk Forening, i en kommentar til Vækstteamets anbefalinger.

Foreningen mener desuden, at anbefarlingerne fra Vækstteamet er lavet på "decidret forkerte antagelser om, hvordan internettet fungerer rent teknisk."

Denne artikel er leveret af vores søstersite, ITWatch.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier