PolicyWatch

Klimaplan og ny brændstoftest forstyrrer bilsalget i oktober

Bilsalget faldt markant i oktober. Det skyldes formentlig regeringens klimaplan og nye regler for udregning af bilers brændstofforbrug, vurderer De Danske Bilimportører.

Oktober måned bød ligesom september på et lavere bilsalg end året før, men det er formentlig ikke et udtryk for, at danskernes appetit på ny bil er faldende.

Tal fra De Danske Bilimportører viser, at der blev solgt 16.670 biler i oktober, hvilket er 11 procent lavere end samme måned sidste år.

Det skyldes formentlig et efterslæb fra 1. september, hvor den nye metode til måling af brændstofforbrug blev taget i brug.

Det har rykket en smule ved de afgifter, man som bilejer skal betale, og det har fået nogle bilkøbere til at fremskynde handler.

Det kunne aflæses direkte på handelsaktiviteten i august, der var markant højere, mens salget i september faldt tilsvarende.

Og så har debatten om dieselbilernes fremtid i Danmark formentlig også spillet ind, mener direktøren hos De Danske Bilimportører, Gunni Mikkelsen.

"Oktober måneds bilsalg har givetvis været præget af nogen tøven grundet regeringens fremlagte klimaplan og målene for fremtidens biler."

"Ikke at der er noget galt med den - vi hilser absolut takterne meget velkomne - men den slags sætter ofte lidt debat i gang," siger han.

Hos Danske Bank forventer privatøkonom Louise Aggerstrøm Hansen, at bilsalget for fjerde kvartal retter sig op og ender med en fremgang.

"Både fordi reduktionen i bilafgifter fra sidste efterår gør det billigere at købe en række biltyper, og fordi mange danskere oplever en forbedret privatøkonomi i år," skriver hun i en kommentar.

/ritzau/

Mere fra PolicyWatch

Midtjylland åbner hospitaler for at fastholde spin-outs

Region Midtjylland inviterer life science-virksomheder ind på regionens hospitaler for at afprøve produkter og ideer i en tidlig fase. Det sker især for at fastholde de mange spin-outs fra Aarhus Universitet, som ellers ofte etablerer sig uden for regionen.

Kollerup om konkurrencerapport: "Alarmerende læsning"

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har selv bestilt den rapport om konkurrencen i banksektoren, som han nu kalder alarmerende læsning. Hvad der skal ske på området, har han ikke umiddelbart noget svar på, oplyser han i et skriftligt svar.

Finansforbundet afviser kritik af høje lønninger i bankverdenen

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen påpeger i ny rapport, at bankbranchen er i top, hvad angår andelen af lønnen, der ikke kan forklares med uddannelse eller erfaring. Det kan være indikation på ineffektiv konkurrence, mener styrelsen. Finansforbundet er uenig i påstanden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier