PolicyWatch

Bankbosser uenige om danske konsekvenser af international uro

Flere direktører i landets største banker ser bekymret på udviklingen på den internationale scene, men når det gælder synet på konsekvenserne for den danske økonomi, er de uenige.

Anders Dam, topchef i Jyske Bank | Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Der er uenighed blandt direktørerne i landets største banker, når det gælder synet på den internationale økonomis indvirkning på den danske. Det skriver Berlingske Business, der har talt med cheferne i Danske Bank, Jyske Bank og Sydbank.

Her er der godt nok enighed om, at der er stor uro på den internationale scene, men direktørerne er ikke enige om konsekvenserne for dansk økonomi. Hvor Danske Bank-chef Jesper Nielsen og i lidt mindre grad Sydbank-chef Karen Frøsig ikke er bekymret for dansk økonomi, er Anders Dam i Jyske Bank mere pessimistisk på den længere bane og nævner blandt andet mulighederne for handelskrig, brexit, usikkerheden om den italienske økonomi og stigende renter i USA.

Foruden den politiske uro peger han også på industriens tillidsparametre:

"Og de er altså nedadgående. Jeg ser ikke den økonomiske afbøjning som alvorlig endnu, men der er en eller anden form for opbremsning i gang – specielt i udlandet, som også slår igennem herhjemme. Vi begynder selv at have nedskrivninger på grund af afbøjninger i konjunkturerne," siger Anders Dam til avisen.

Denne artikel er leveret af vores søstermedie FinansWatch.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier