PolicyWatch

Landbrugslobby vælger ny viceformand

Lobbyistorganisationen Landbrug & Fødevarer har valgt ny viceformand efter tre valgrunder.

Den nyvalgte viceformand for Landbrug & Fødevarer Thor Gunnar Kofoed fra Nexø på Bornholm, fotograferet onsdag den 8. november i Herning. | Foto: Foto: Landbrug & Fødevarer/handout/Ritzau Scanpix

Lobbyistorganisationen Landbrug og Fødevare, der blandt andet kæmper for at få sat landbrugets jordksatter sat ned, har valgt ny viceformand ved organisationens delegretmøde i Herning. Det bliver Thor Gunnar Kofoed fra Nexø på Bornholm er manden, der skal tage over efter afgående viceformand Lars Hvidtfeldt.

Det skriver Landbrugsavisen, der er ejet af Landbrug og Fødevarer.

Det skulle tre valgrunder til før de fremmødte landmænd i Herning havde fundet deres nye viceformand – eller ”fødevareminister” - som lobbyorganisationen også kalder stillingen.

I sidste ende stod valget mellem Frederik Lüttichau og Thor Gunnar Kofoed. Med 193 stemmer 53 pct. af stemmerne blev det Thor Gunnar Kofoed, der løb med sejren.

"Denne valgkamp har vist, at demokratiet virker. Jeg vil gøre mit absolut bedste for at gøre det mindst lige så godt som Lars Hvidtfeldt," lovede den nyvalgte viceformand.

Mere fra PolicyWatch

Beredskabsniveau hævet til næsthøjeste niveau efter gaslæk

Efter to lækager på gasledningen Nord Stream 1 og en lækage på Nord Stream 2 i Østersøen har Energistyrelsen hævet beredskabsniveauet til næsthøjeste niveau. Det betyder, at sektorens selskaber skal være opmærksomme på sikkerheden omkring deres anlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier