PolicyWatch

144 bilsælgere tror ikke på Løkkes mål om grønne biler

Det er urealistisk at have 1 mio. grønne biler til at køre rundt på de danske veje i 2030. Det mener langt de fleste bilsælgere ifølge en rundspørge.

Statsministerens mål for grønne biler i Danmark er urealistiske, lyder det fra en lang række af bilsælgere. | Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Da statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) holdt tale ved Folketingets åbning i starten af oktober fik han store roser med på vejen, da han proklamerede, at der skal køre 1 mio. grønne biler rundt på de danske veje i 2030.

Men uden for Christiansborgs tykke mure er der ikke meget tiltro til, at statsministerens vision kan føres ud i livet.

I hvert fald ikke hvis man spørger Peter Hansen, adm. direktør i bilsælgervirksomheden Andersen & Martini, skriver Børsen.

"Det er politisk smart. Sindssygt smart. Det kan bare ikke lade sig gøre," siger han og henviser til, at salget af rene elbiler fortsat udgør under 1 pct. af de solgte biler i Danmark, og at der langt fra bliver leveret nok elbiler til, at det kan lade sig gøre at få så mange grønne biler på vejene," siger Peter Hansen til avisen.

Han står ikke alene. En rundspørge, som Autobranchen Danmark har lavet, viser, at syv ud af 188 bilforhandlere kalder det "realistisk" eller "meget realistisk" at nå Lars Løkke Rasmussens mål. Omvendt mener 144 bilforhandlere at det er "urealistisk" eller "meget urealistisk," skriver Børsen.

Det har tidligere været fremme, at det vil koste over 80 mia. kr. at nå regeringens mål om grønne biler i 2030. Børsen kan fortælle, at det nu fremgår af et svar til Finansudvalget, at prisen for statsministerens bilmål vil koste statskassen mellem 50 og 100 mia. kr. frem mod 2030.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier