Ny analyse fra Konkurrencerådet: For mange regler begrænser konkurrencen

For mange regler på blandt andet finansområdet begrænser konkurrencen til skade for forbrugerne. Det peger Konkurrencerådet på i ny analyse, skriver Børsen.
Christian Schultz, formand for Konkurrencerådet | Foto: PR/Konkurrencestyrelsen
Christian Schultz, formand for Konkurrencerådet | Foto: PR/Konkurrencestyrelsen
AF DANIEL HEDELUND OG STEFFEN MOSES

En for hård regulering af finanssektoren skader konkurrencen og i sidste ende mulighederne og priserne for forbrugerne. Sådan lyder det i en ny analyse fra Konkurrencerådet, skriver Børsen.

"Der er mange områder, man kan gøre noget ved, og både sundhed og finans fylder rigtig meget for den almindelige forbruger. Det er vigtige, store og gennemregulerede områder, og her er ting, vi klart kunne gøre bedre," siger Christian Schultz, formand for Konkurrencerådet og professor ved Københavns Universitet, til Børsen.

Konkurrencerådet peger på, at tilsynsdiamanten i realkreditsektoren udgør et problem, fordi den sætter en grænse for, hvor meget selskaberne må vokse, og dermed også hvor meget de små selskaber i branchen, der kunne udfordre de etablerede spillere, må vokse årligt.

Bogmarkedet er omvendt et eksempel på en branche, hvor konkurrencen er blevet bedre, fordi supermarkeder og internetbutikker er kommet til. Det har ifølge Konkurrencerådet givet en årlig økonomisk gevinst på mere end 300 mio. kr. til forbrugerne.

Denne artikel er leveret af PolicyWatchs søstermedie FinansWatch.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også