PolicyWatch

Brexit-uvisheden rammer vestjyske fiskere

Der hersker fortsat stor usikkerhed blandt de danske fiskere, der fanger i britisk farvand, efter at Theresa May mandag udskød den afgørende afstemning om brexit.

Foto: Matt Dunham/Ritzau Scanpix

Det er langt fra kun i Storbritannien, at der bliver diskuteret og bidt brexit-negle for tiden.

På danske havnekajer, hvor de fiskere, som henter omkring en tredjedel af fangsterne i britisk farvand, dagligt færdes, er der stor usikkerhed om fremtiden, og der holdes igen med investeringerne.

Det skriver DR.dk.

"Hvis man spekulerer på, om man skal ud og investere i noget, så trækker man lige vejret en ekstra gang og tænker: 'har jeg de her fiskerimuligheder om tre år?'," siger Niels Wichmann, direktør for Danmarks Fiskeriforening.

Ender briterne med at stemme nej Theresa Mays brexit-aftale, har de danske fiskere kun sikkerhed for adgangen til britiske farvande i 2019, og ender det med et ja, har parterne to år til at forhandle en aftale om fiskeriet på plads.

Denne artikel er leveret af PolicyWatchs søstermedie FødevareWatch.

Mere fra PolicyWatch

Ingen penge til pressede domstole på ny finanslov

Der blev ikke afsat flere penge til domstolene på næste års finanslov trods ønsker. Nu ser dommerformand frem til kommende økonomiforhandlinger. "Der håber vi selvfølgelig på en kraftig ressourcetilførsel," siger han.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier