PolicyWatch

Smedegaard: Dansk EU-farvel vil være "decideret katastrofalt"

Den tidligere topchef i A.P. Møller – Mærsk og Carlsberg Nils Smedegaard Andersen advarer på det kraftigste mod tankerne om et dansk EU-exit.

Nils Smedegaard Andersen | Foto: Maersk Group

Man skal være mere end almindeligt udvidende om samfundsøkonomi for at argumentere for et dansk EU-exit, et såkaldt detxit. Det siger den tidligere Mærsk-topchef Nils Smedegaard Andersen i et interview med Børsen.   

"De økonomiske konsekvenser er betydeligt negative i Storbritannien, og i Danmark vil det være decideret katastrofalt for den danske økonomi. Man skal være mere end almindeligt uvidende om økonomi for overhovedet at engagere sig på argumentationen om, at det skulle være en god idé," siger Nils Smedegaard Andersen, der kalder det uvidende, ansvarsløst populistisk at gå ind for dexit.

Den tidligere Mærsk-topchef har via sine bestyrelsesposter i britiske BP og britisk-hollandske Unilever mærket, hvordan usikkerheden om det endelige brexit har spredt sig. I november mødtes han med britiske premierminister, Theresa May, i Downing Street for at diskutere emnet.

Mere fra PolicyWatch

Finanskrisens sidste store opgør slutter med champagne og økonomisk ruin

Den tidligere adm. direktør i Roskilde Bank Niels Valentin Hansen blev torsdag i Højesteret dømt til at betale en erstatning på godt 232 mio. kr. til Finansiel Stabilitet. Statens bank ser næppe nogensinde pengene, men påpeger, at det ikke var det, man gik efter. Frifundne bestyrelsesmedlemmer ånder lettet op.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier