Smedegaard: Dansk EU-farvel vil være "decideret katastrofalt"

Den tidligere topchef i A.P. Møller – Mærsk og Carlsberg Nils Smedegaard Andersen advarer på det kraftigste mod tankerne om et dansk EU-exit.
Nils Smedegaard Andersen | Foto: Maersk Group
Nils Smedegaard Andersen | Foto: Maersk Group

Man skal være mere end almindeligt udvidende om samfundsøkonomi for at argumentere for et dansk EU-exit, et såkaldt detxit. Det siger den tidligere Mærsk-topchef Nils Smedegaard Andersen i et interview med Børsen.   

"De økonomiske konsekvenser er betydeligt negative i Storbritannien, og i Danmark vil det være decideret katastrofalt for den danske økonomi. Man skal være mere end almindeligt uvidende om økonomi for overhovedet at engagere sig på argumentationen om, at det skulle være en god idé," siger Nils Smedegaard Andersen, der kalder det uvidende, ansvarsløst populistisk at gå ind for dexit.

Den tidligere Mærsk-topchef har via sine bestyrelsesposter i britiske BP og britisk-hollandske Unilever mærket, hvordan usikkerheden om det endelige brexit har spredt sig. I november mødtes han med britiske premierminister, Theresa May, i Downing Street for at diskutere emnet.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også