Danfoss vil omgå handelsbarrierer med lokal produktion

Den verserende handelskrig mellem USA og Kina betyder, at den danske industrigigant Danfoss i stigende grad tænker i lokal produktion, siger topchef Kim Fausing. Vestas udelukker ikke at gå samme vej.
Foto: Danfoss
Foto: Danfoss

Handelskrigen mellem USA og Kina har skabt nye handelshindringer, der gør der dyrere og mere besværligt at være global virksomhed. Der har Danfoss taget konsekvensen af ved øge investeringerne i lokale markeder siger topchef Kim Fausing til Børsen.  

"Det værste, du kan have i en turbulent verden, er en lang værdikæde, hvor du køber underleverancer i Kina, producerer i Europa og sælger i USA. Så har du meget ufleksible systemer, så vi forsøger hele tiden at sørge for at producere så tæt som muligt på der, hvor vi sælger produkterne," siger topchef Kim Fausing.

Om en lille måned slutter den midlertidige våbenhvile i handelskrigen mellem USA og Kina, som de to lande blev enige om i december. Foreløbigt er det uvist, hvad der sker derefter, men i denne uge mødes repræsentanter fra de to lande i Washington D.C. for at drøfte situationen.

Kim Fausing og Danfoss følger situationen tæt, da Kina og USA er virksomhedens vigtigste markeder. Fortsætter spændingerne kan det påvirke Danfoss’ resultater i år forklarer Kim Fausing.

Til Børsen siger også Vestas’ topchef Anders Runevad, at tilpasninger af produktionen kan komme på tale som følge af handelsspændingerne mellem USA og Kina.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også