PolicyWatch

Danfoss vil omgå handelsbarrierer med lokal produktion

Den verserende handelskrig mellem USA og Kina betyder, at den danske industrigigant Danfoss i stigende grad tænker i lokal produktion, siger topchef Kim Fausing. Vestas udelukker ikke at gå samme vej.

Foto: Danfoss

Handelskrigen mellem USA og Kina har skabt nye handelshindringer, der gør der dyrere og mere besværligt at være global virksomhed. Der har Danfoss taget konsekvensen af ved øge investeringerne i lokale markeder siger topchef Kim Fausing til Børsen.  

"Det værste, du kan have i en turbulent verden, er en lang værdikæde, hvor du køber underleverancer i Kina, producerer i Europa og sælger i USA. Så har du meget ufleksible systemer, så vi forsøger hele tiden at sørge for at producere så tæt som muligt på der, hvor vi sælger produkterne," siger topchef Kim Fausing.

Om en lille måned slutter den midlertidige våbenhvile i handelskrigen mellem USA og Kina, som de to lande blev enige om i december. Foreløbigt er det uvist, hvad der sker derefter, men i denne uge mødes repræsentanter fra de to lande i Washington D.C. for at drøfte situationen.

Kim Fausing og Danfoss følger situationen tæt, da Kina og USA er virksomhedens vigtigste markeder. Fortsætter spændingerne kan det påvirke Danfoss’ resultater i år forklarer Kim Fausing.

Til Børsen siger også Vestas’ topchef Anders Runevad, at tilpasninger af produktionen kan komme på tale som følge af handelsspændingerne mellem USA og Kina.

Mere fra PolicyWatch

Finanskrisens sidste store opgør slutter med champagne og økonomisk ruin

Den tidligere adm. direktør i Roskilde Bank Niels Valentin Hansen blev torsdag i Højesteret dømt til at betale en erstatning på godt 232 mio. kr. til Finansiel Stabilitet. Statens bank ser næppe nogensinde pengene, men påpeger, at det ikke var det, man gik efter. Frifundne bestyrelsesmedlemmer ånder lettet op.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier