PolicyWatch

Danfoss vil omgå handelsbarrierer med lokal produktion

Den verserende handelskrig mellem USA og Kina betyder, at den danske industrigigant Danfoss i stigende grad tænker i lokal produktion, siger topchef Kim Fausing. Vestas udelukker ikke at gå samme vej.

Foto: Danfoss

Handelskrigen mellem USA og Kina har skabt nye handelshindringer, der gør der dyrere og mere besværligt at være global virksomhed. Der har Danfoss taget konsekvensen af ved øge investeringerne i lokale markeder siger topchef Kim Fausing til Børsen.  

"Det værste, du kan have i en turbulent verden, er en lang værdikæde, hvor du køber underleverancer i Kina, producerer i Europa og sælger i USA. Så har du meget ufleksible systemer, så vi forsøger hele tiden at sørge for at producere så tæt som muligt på der, hvor vi sælger produkterne," siger topchef Kim Fausing.

Om en lille måned slutter den midlertidige våbenhvile i handelskrigen mellem USA og Kina, som de to lande blev enige om i december. Foreløbigt er det uvist, hvad der sker derefter, men i denne uge mødes repræsentanter fra de to lande i Washington D.C. for at drøfte situationen.

Kim Fausing og Danfoss følger situationen tæt, da Kina og USA er virksomhedens vigtigste markeder. Fortsætter spændingerne kan det påvirke Danfoss’ resultater i år forklarer Kim Fausing.

Til Børsen siger også Vestas’ topchef Anders Runevad, at tilpasninger af produktionen kan komme på tale som følge af handelsspændingerne mellem USA og Kina.

Mere fra PolicyWatch

Midtjylland åbner hospitaler for at fastholde spin-outs

Region Midtjylland inviterer life science-virksomheder ind på regionens hospitaler for at afprøve produkter og ideer i en tidlig fase. Det sker især for at fastholde de mange spin-outs fra Aarhus Universitet, som ellers ofte etablerer sig uden for regionen.

Kollerup om konkurrencerapport: "Alarmerende læsning"

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har selv bestilt den rapport om konkurrencen i banksektoren, som han nu kalder alarmerende læsning. Hvad der skal ske på området, har han ikke umiddelbart noget svar på, oplyser han i et skriftligt svar.

Finansforbundet afviser kritik af høje lønninger i bankverdenen

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen påpeger i ny rapport, at bankbranchen er i top, hvad angår andelen af lønnen, der ikke kan forklares med uddannelse eller erfaring. Det kan være indikation på ineffektiv konkurrence, mener styrelsen. Finansforbundet er uenig i påstanden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier