PolicyWatch

Nets vil af med regulering af dankortpriser

Står det til Nets, skal prisen på brugen af dankort ikke længere reguleres politisk. Udmeldingen får en blandet modtagelse.

Foto: PR

Nets, som ejer dankortet, vil have priserne sluppet fri af den politiske regulering, der i øjeblikket er på området. Det skriver Finans.

"I et betalingsmarked, der udvikler sig så hurtigt, som vi ser, er det relativt ufleksibelt at være låst til, at priserne er noget, som styres politisk fra Christiansborg," siger Jeppe Juul-Andersen, direktør for dankortet i Nets.

Forslaget får dog en blandet modtagelse. Dansk Erhverv, specialdetailhandlens største brancheorganisation Dansk Detail og De Samvirkende Købmænd frygter alle, at det vil blive dyrere at bruge dankortet, hvis reguleringen forsvinder.

Venstres erhvervsordfører, Torsten Schack Pedersen, siger, at det er fair, at Nets lufter ideen, men kan ikke umiddelbart gennemskue, om det er en god idé. Erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) afviser at kommentere udspillet.

Mere fra PolicyWatch

Midtjylland åbner hospitaler for at fastholde spin-outs

Region Midtjylland inviterer life science-virksomheder ind på regionens hospitaler for at afprøve produkter og ideer i en tidlig fase. Det sker især for at fastholde de mange spin-outs fra Aarhus Universitet, som ellers ofte etablerer sig uden for regionen.

Kollerup om konkurrencerapport: "Alarmerende læsning"

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har selv bestilt den rapport om konkurrencen i banksektoren, som han nu kalder alarmerende læsning. Hvad der skal ske på området, har han ikke umiddelbart noget svar på, oplyser han i et skriftligt svar.

Finansforbundet afviser kritik af høje lønninger i bankverdenen

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen påpeger i ny rapport, at bankbranchen er i top, hvad angår andelen af lønnen, der ikke kan forklares med uddannelse eller erfaring. Det kan være indikation på ineffektiv konkurrence, mener styrelsen. Finansforbundet er uenig i påstanden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier