PolicyWatch

Socialdemokratiet ser ingen grund til flere statslige frasalg

Efter et forlist salg af Radius lyder meldingen fra Socialdemokratiet, at partiet ikke ser grund til at frasælge statsejede selskaber lige nu. DF giver ingen klar melding, mens både V og LA er klar til at sælge fra.

Benny Engelbrecht, finansordfører for Socialdemokratiet. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Med udsigt til et kommende folketingsvalg slår Socialdemokratiet nu fast, at partiet ikke har ambitioner om, at der skal sælges yderligere ud af statens selskaber lige foreløbigt. Det skriver Berlingske.

"Vi har ikke statslige selskaber, som der aktuelt er den store grund til at ændre ejerskabsstrukturen i. Langt de fleste er veldrevne, og derfor så skal vi ikke sælge mere fra nu og her," siger finansordfører Benny Engelbrecht til avisen.

Meldingen er bl.a. aktuel, idet det nuværende forlig om det statsejede energiselskab Ørsted udløber næste år, hvorfor det skal besluttes, hvad der skal ske med selskabet fremadrettet. Derudover har frasalg af andre statsejede selskaber været bragt på banen, heriblandt Danske Spil og Det Danske Klasselotteri. Ingen af selskaberne bør dog sættes til salg nu, mener partiet.

Socialdemokratiet får delvis opbakning fra DF, der dog er mere åben for salg af andre statslige virksomheder, mens SF gerne ser et salg af bl.a. Klasselotteriet. Både V og LA vil gerne sælge fra, i de tilfælde hvor det kommerciel mening, skriver Berlingske.

Pelle Dragsted bliver valgt ind i Radius' bestyrelse

Rådgivere rejser kritik af fejlslagent Radius-salg

Avis: Energiminister fik mundkurv på i Radius-salg

Finansminister afviser ny salgsproces for Radius 

Mere fra PolicyWatch

Kollerup om konkurrencerapport: "Alarmerende læsning"

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har selv bestilt den rapport om konkurrencen i banksektoren, som han nu kalder alarmerende læsning. Hvad der skal ske på området, har han ikke umiddelbart noget svar på, oplyser han i et skriftligt svar.

Finansforbundet afviser kritik af høje lønninger i bankverdenen

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen påpeger i ny rapport, at bankbranchen er i top, hvad angår andelen af lønnen, der ikke kan forklares med uddannelse eller erfaring. Det kan være indikation på ineffektiv konkurrence, mener styrelsen. Finansforbundet er uenig i påstanden.

Midtjylland åbner hospitaler for at fastholde spin-outs

Region Midtjylland inviterer life science-virksomheder ind på regionens hospitaler for at afprøve produkter og ideer i en tidlig fase. Det sker især for at fastholde de mange spin-outs fra Aarhus Universitet, som ellers ofte etablerer sig uden for regionen.

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier