PolicyWatch

FRI-formand: Christiansborg skal stille krav til byggeriet

Byggeriet kan blive mere bæredygtigt, hvis man stiller flere krav, siger formand for Foreningen af Rådgivende Ingeniører.

Ib Enevoldsen, formand for Foreningen for Rådgivende Ingeniører og adm. direktør for Rambøll i Danmark. | Foto: PR.

Man bør fokusere på miljøet, når man vælger byggematerialer, og det er politikernes opgave at opstille en række miljøkrav i bygningsreglementet.

Det siger Ib Enevoldsen, formand for Foreningen for Rådgivende Ingeniører (FRI) og adm. direktør for Rambøll i Danmark, til Børsen.

"Vi har brug for en central database, hvor de, der arbejder i branchen, kan slå miljøvaredeklarationer på materialerne op og eksempelvis se, hvor meget CO2 det udleder," siger han til avisen.

Forskning viser, at 35-40 pct. af al CO2-udledning i Danmark stammer direkte eller indirekte fra nybyggeri samt brugen og driften af eksisterende bygninger, skriver Børsen.

På Christiansborg er man skeptisk over for at stille krav til byggeriet af frygt for at skabe unødvendige omkostninger. Men Ole Birk Olesen (LA), transport-, bygnings- og boligminister, siger til Børsen, at han forventer snart at kunne præsentere forslag til en frivillig bæredygtighedsklasse til byggeriet.

Denne artikel er leveret af PolicyWatchs søstermedie EjendomsWatch.

Mere fra PolicyWatch

Total Energies producerer 10 procent mere i Danmark end ventet

Den franske oliekæmpe Total Energies har med en række tiltag siden foråret fået en større olie- og gasproduktion ud af den danske del af Nordsøen. Selskabet har en stribe nye brønde på vej over de næste år, men det har højeste prioritet at få det enorme Tyra-felt op at køre igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier