Ny myndighed bør stå for beskyttelsen af Danmark mod hackerangreb

Et nyt råd bestående af virksomheder, forskere og offentlige myndigheder burde varetage rådgivningen mod hackerangreb i stedet for Center for Cybersikkerhed, mener en række it-professionelle.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Et nyt lovforslag lægger op til at give udvidet beføjelser til Center for Cybersikkerhed (CFCS) for at beskytte danske virksomheder og myndigheder mod hackerangreb. Opgaven bør dog i stedet lægges hos et nyoprettet råd, som skal bestå af civile aktører, offentlige myndigheder, forskere og virksomheder, mener en lang række it-professionelle.

Det skriver Computerworld.

Ifølge en ny undersøgelse, som fagforeningen IDA har foretaget blandt et panel af 457 it-professionelle, mener 65 pct. af de adspurgte, at det bør være en civil myndighed, som skal stå for rådgivning af virksomheder mod cyberangreb.

Formand for IDA's it-professionelle, Kåre Løvgren, peger på, at samarbejds- og koordineringsopgaven i dag ligger spredt ud på for mange aktører på tværs af ministerier og private virksomheder, som hører under Center for Cybersikkerhed.

"Men disse organer er langt fra tilstrækkelige. De mødes slet ikke hyppigt nok, og da de ikke har et reelt mandat, har de i sagens natur heller nogen nævneværdig gennemslagskraft. Det understreger desværre, at der et behov for nytænkning," lyder det i et skriftligt svar fra Kåre Løvgren til Computerworld.

Denne artikel er leveret af PolicyWatchs søstermedie ITWatch.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også