PolicyWatch

Bilimportør spår om mangel på mikrobiler

Udsigten til højere registreringsafgift på biler kan komme til at betyde, at der vil være for få mikrobiler til salg, selv om regeringen nu har udsat afgiftstigningen, vuderer en bilimportør.

Kenneth Hansen, adm. direktør i Interdan, spår mangel på mikrobiler i det kommende år. Foto: Lars Krabbe/Ritzau Scanpix

Der kan komme til at mangle nye mikrobiler til salg i Danmark, efter regeringen har besluttet sig for at udskyde en stigning i registreringsafgiften til 2020.

Det vurderer Kenneth Hansen, adm. direktør i Interdan-koncernen, der forhandler Peugeot, Citroën, DS-biler, Mitsubishi og Opel, over for Finans.

"Når vi bestiller biler, kan der gå helt op til seks måneder, før vi har bilerne hjemme. Med udsigt til, at nye regler fra den 1. april ville betyde, at f.eks. en Peugeot, der før kostede 100.000 kr., fremover ville koste 115.000-120.000 kr., tør man så bestille det samme antal biler som hidtil? Nej, det gør man ikke," siger Kenneth Hansen.

Det var planen, at registreringsafgiften skulle stige per 1. april på grund af en ny måde at beregne bilers brændstofforbrug på, men det har regeringen og Dansk Folkeparti nu valgt at udskyde til 2020. Kenneth Hansen roser dog beslutningen og siger, at det er "herligt".

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier