Italienere skal dyste om hospitalbyggeri til 1,5 milliarder

Region Hovedstaden har prækvalificeret to italienske konsortier til udvidelsen af Nyt Hospital Bispebjerg med et samlet budget på 3,4 milliarder. Konkurrent til kontrakten for Nyt Hospital Nordsjælland er med i opløbet.
Region Hovedstaden prækvalificerer to hold til Nyt Hospital Bispebjergs akuthus. | Foto: Illustration: KHR Architecture, EYP Health, Arup.
Region Hovedstaden prækvalificerer to hold til Nyt Hospital Bispebjergs akuthus. | Foto: Illustration: KHR Architecture, EYP Health, Arup.

Region Hovedstaden har udpeget to italienske entreprenørkonsortier til at dyste om kontrakten på 1,5 mia. kr. for opførelsen af Akuthuset i Nyt Hospital Bispebjerg.

Det bliver enten konsortiet Rizzani de Eccher (RDE)/Pessina eller Salini Impregilo/Pizzarotti, der løber med opgaven, skriver Region Hovedstaden i en pressemeddelelse tirsdag.

"Det er nogle rigtig stærke og erfarne spillere, der har budt ind på opgaven, så vi er tilfredse med udfaldet af prækvalifikationen. Nu går vi ind i en tilbuds- og forhandlingsfase, hvor vi skal i tæt dialog med firmaerne, så vi til slut kan stå med den helt rette partner," siger Lene Stevnhoved, projektchef for Nyt Hospital Bispebjerg, i meddelelsen.

Akuthuset er en 77.500 kvadratmeter stor udvidelse af det eksisterende hospital, der bl.a. omfatter enkeltstuer, en fælles akutmodtagelse, intensivafdeling, røntgen og operationsgang samt et nyt Kvinde-Barn Center.

Byggeriet udbydes som en totalentreprise med forhandling. Kontraktsummen på ca. 1,5 mia. kr. kommer af et samlet budget på 3,4 mia. kr. i 2019-priser, oplyser regionen.

"På Bispebjerg Hospital, ligesom i resten af regionen, bygger vi nye, opgraderede rammer for patientbehandlingen. Jeg har fulgt projektet i mange år, og jeg er glad for, at vi snart kan begynde at se et flot hospitalsbyggeri vokse frem i det smukke, historiske område," siger Lars Gaardhøj (S), medlem af regionsrådet og formand for byggeprojektets politiske følgegruppe, i meddelelsen.

Konkurrenter med erfaring i sundhedsbyggeri

Begge hold er veletablerede på det italienske marked og har erfaring med store byggeprojekter, skriver Region Hovedstaden.

Salini Impregilo er Italiens største entreprenørvirksomhed og er herhjemme mest kendt for metrobyggeriet. Sammen med konsortiepartneren Pizzarotti har de underrådgiverne østrigske hospitalsplanlægger Vamed, Sweco Architects og danske Creo Arkitekter.

RDE er totalentreprenør på projektet Fjordforbindelsen, der bl.a. omfatter en ny bro over Roskilde Fjord, og firmaet er også med i opløbet om at bygge Nyt Hospital Nordsjælland.

RDE har indgået et joint venture med den mindre italienske entreprenør Pessina, og som rådgivere peger holdet på EKJ Rådgivende Ingeniører og arkitekt- og ingeniørfirmaet Politecnica, der også er underrådgiver på det nye universitetshospital i Køge.

Hvem, der ender med at løbe med milliardkontrakten, bliver afgjort i starten af 2020, hvor kontrakten også underskrives.

Det nye hospital forventes at kunne tage imod de første patienter i 2023, oplyser Region Hovedstaden.

Denne artikel er leveret af vores søstermedie EjendomsWatch.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også