PolicyWatch

Franske reformer kan stække Coloplast

Planlagte besparelser i den franske sundhedssektor skal blandt andet findes på området for stomi og inkontinens. Det kan ramme Coloplast, men analytikere er uenige om omfanget.

Foto: Ritzau Scanpix/Sarah Christine Nørgaard

Et pres for at sænke priserne på udvalgte produkter kan ramme Coloplast på det store franske marked, hvor den danske medicovirksomhed i 2018 omsatte for 2,2 mia. kr.

Det skriver Børsen.

Det skyldes en kommende reform at landets sundhedssektor, der skal reducere sundhedsudgifterne med 3,9 mia. euro ud af et samlet budget på 195 mia. euro – men hvordan og hvor meget, reformen præcist vil ramme en virksomhed som Coloplast er analytikerne uenige om, skriver avisen.

For mens nogle forventer, at Coloplast over to år vil miste omsætning for 320 mio. kr., svarende til 1,8 pct. af det samlede salg, så er Citi Research mere optimistiske på den danske virksomheds vegne, og medicoanalytiker Kate Kalashnikova forventer en tabt omsætning på mere beskedne 80 mio. kr. over to år.

"Vi anerkender, at der er risiko for, at det bliver værre end vores estimat, men vi mener, at et prisfald på 20 pct., som skeptikerne estimerer, er usandsynligt, da reformforslaget refererer specifikt til hjemmeplejeserviceselskaber, ikke stomiposer og katetre," siger hun til avisen.

Coloplast er i stilleperiode frem mod præsentantionen 2. maj af selskabets regnskab for første halvår og ønsker over for Børsen ikke at kommentere de franske udsigter.

Denne artikel er leveret af vores søstermedie MedWatch.

Mere fra PolicyWatch

Sundhedsaktører: Se digital sundhed som en investering

Regionerne skal have økonomiske rammer til at investere i nye digitale sundhedsløsninger, hvis danskerne også i fremtiden skal kunne få behandling af høj kvalitet, lyder det fra blandt andet Dansk Erhverv og Danske Regioner.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier