PolicyWatch

Lars Sandahl slog en kvinde i finalen om at blive DI-topchef

50 personer har været i spil som ny topchef i Dansk Industri. Til sidst var der to tilbage i kandidatfeltet, hvoraf taberen var en kvinde, bekræfter DI's formand.

Lars Sandahl Sørensen (tv.) bliver ny topchef i Dansk Industri. Til højre står DI-formand Lars-Peter Søbye. | Foto: Ritzau Scanpix/Ida Marie Odgaard

Lars Sandahl Sørensen, nuværende koncernchef i SAS, kan til august sætte sig i direktørstolen hos Danmarks største erhvervsorganisation, Dansk Industri.

Rekrutteringsvejen hen til at finde Lars Sandahl Sørensen har dog været lang og varet i flere måneder.

Ifølge Dansk Industris formand, Lars-Peter Søbye, der til dagligt er adm. direktør i Cowi, har 50 kandidater været i spil til jobbet.

Lars-Peter Søbye bekræfter – dog lidt kringlet – at finalen om DI-posten stod mellem en mand og en kvinde.

"Jeg vil ikke gå ind i detaljer om, hvor mange der har været af forskellige, men det jeg kan sige, er, at helt i finalen var der fuld diversitet."

Men der var ikke en egnet kvinde?

"Der var helt sikkert også egnede kvinder, men den bedste og mest kvalificerede af alle de 50, vi har været igennem, var Lars (Sandahl Sørensen, red.)."

Hvor stort var det finalefelt?

"Vi startede med 50, og så kører man nedad, og til sidst i finalen er der som regel to," siger Lars-Peter Søbye på et pressemøde hos Dansk Industri.

Får ikke direktør klar til valg

Med to valgkampe i fuld vigør kan det nu endegyldigt konstares, at Dansk Industri ikke når at få en permanent topchef på plads, inden både folketingsvalget og Europaparlamentsvalget er overstået.

Lars Sandahl Sørensen tiltræder nemlig først til august, men Lars-Peter Søbye mener, at Dansk Industri nok skal blive synlige under valgkampene med den konstituerede DI-direktør, Kim Graugaard.

"Vi har et utroligt stærkt ledelseskollektivt i Dansk Industri, som lige nu ledes meget dygtigt af Kim Graugaard. Derfor vil I se, at vi vil være fuldstændig fremme og markere os i valgkamp og andet, som vi altid har gjort," siger Lars-Peter Søbye.

Lars Sandahl Sørensen siger på DI-pressemødet, at han ikke vil forholde sig til den igangværende valgkamp.

Lars-Peter Søbye så gerne, at DI havde nået at få en ny direktør til at træde til, inden det folketingsvalg, der næsten er trukket til sidst mulige dato, var blevet udskrevet:

"Der er da ikke nogen tvivl om, at vi gerne ville have en direktør på plads så hurtigt som muligt. Det er det, vi har arbejdet på, og derfor har vi kunnet annoncere det i dag. Med hensyn til, hvornår valget skal udskrives og gennemføres er jo ikke noget, vi har indflydelse på. Kunne vi have valgt det anderledes, så havde vi selvfølgelig gerne gjort det," siger Lars-Peter Søbye.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier