PolicyWatch

Erhvervslobby vil have danskerne på banen om digitalisering i løbet af valgkampen

Under valgkampen indsamler Dansk Industri indspark fra danskerne til den digitale politik, som man kan give de nyvalgte politikere, når der skal dannes regering.

Foto: PR / DI

Dansk Industri og Deloitte vil efter valget give den kommende regering et færdigt katalog med danskernes bud på, hvordan Danmark kan fortsætte som en stærk digital nation og samtidig være værd at leve i.

Det skriver Berlingske.

Erhvervsorganisationen og revisions- og rådgivningsselskabet har således sat gang i en flere uger lang landsturné, som vil komme forbi skoler, større arrangementer og byde på drøftelser med befolkningen, eksperter og politikere. Målet er samle forslag til, hvad det nye folketing og den nye regering skal arbejde videre med.

"Digitalt er vi en stor nation – EU rangerer Danmark højt, og FN kårer os som nummer et. Derfor skal vi forholde os til, hvordan vi er kommet hertil, og hvordan vi fortsat kan være digitalt førende og udnytte de mange spændende teknologier som kunstig intelligens, virtual reality og blockchain til at fortsætte en positiv udvikling – selvfølgelig på en ansvarlig måde. Derfor vil vi levere input til det kommende regeringsgrundlag om en vision frem til 2030," forklarer Lars Frelle-Petersen, digital direktør i Dansk Industri, til Berlingske.

Han håber, at debatten fortsætter hen over efteråret, når kataloget er afleveret.

Denne artikel er leveret af PolicyWatchs søstermedie ITWatch.

Mere fra PolicyWatch

K-ordfører: Regeringen har spildt tiden med nu skrottet lovforslag

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er blevet bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, at lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier