PolicyWatch

Industrien: Ambitiøse klimamål er fordel for danske virksomheder

Dansk Industri og Dansk Metal ser ambitiøse klimamålsætninger som en fordel for danske virksomheder, og begge støtter derfor Socialdemokratiets forslag om at sænke CO2-udledningen med 60 pct. i 2030.

Claus Jensen, formand for Dansk Metal. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Både erhvervsorganisationen Dansk Industri (DI) og fagforeningen Dansk Metal ser ambitiøse klimamålsætninger som en fordel for danske virksomheder, og begge er derfor positive over for Socialdemokratiets plan om at reducere udledning af drivhusgasser med 60 pct. i 2030.

Det skriver Børsen.

Direktør i DI Tine Roed siger til avisen, at danske virksomheder "har rigtig mange kompetencer, når det gælder grøn omstilling," og at de derfor kan drage fordel af et øget politisk krav om at reducere CO2. Samme melding lyder fra Claus Jensen, formand for Dansk Metal.

"Vi synes, det er godt, vi har ambitiøse mål, men det kræver, der bliver forsket intensivt, for vi klarer det ikke ved bare at skære ned i udledning af drivhusgasser. Vi er også nødt til at finde nye løsninger," siger Claus Jensen, til Børsen.

Socialdemokratiet vil blandt andet indføre en bindende klimalov og have 500.000 grønne biler i 2030, der kører på el, brint eller en blanding af el og benzin. Samtidig skal der opføres yderligere to havvindmølleparker på hver mindst 800 megawatt.

Søndag aften var S-formand Mette Frederiksen i tv-duel med Venstres formand Lars Løkke Rasmussen, og her ville Mette Frederiksen have sin modkandidat til at svare på, om han vil "være med til et bindende mål, hvor vi reducerer drivhusgasserne med 60 pct. i 2030."

Svaret var ikke helt entydigt fra Lars Løkke Rasmussen, som igen vendte tilbage til, at der skal findes penge til formålet:

"Dit mål skræmmer mig ikke. Men det afhænger helt af, kan vi finde hinanden i også at anvise midlerne," lød det fra Løkke Rasmussen, hvilket Mette Frederiksen mente vil være muligt.

Mere fra PolicyWatch

Total Energies producerer 10 procent mere i Danmark end ventet

Den franske oliekæmpe Total Energies har med en række tiltag siden foråret fået en større olie- og gasproduktion ud af den danske del af Nordsøen. Selskabet har en stribe nye brønde på vej over de næste år, men det har højeste prioritet at få det enorme Tyra-felt op at køre igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier