Dansk Energi i opråb til politikerne: Vi har brug for milliardinvestering i elnettet

Skal statsministerens planer om 1 mio. elbiler gøres til virkelighed, har elnettet brug for en investering på mindst 32 mia. kr., mener Dansk Energi.
Foto: Ritzau Scanpix/Celina Dahl
Foto: Ritzau Scanpix/Celina Dahl

Elnettet er i sin nuværende form ikke gearet til fremtidens elektrificering, hvor Danmark ifølge statsminister Lars Løkke Rasmussen blandt andet skal have 1 mio. elbiler kørende på vejene. Derfor er der brug for en massiv investering, mener Dansk Energi ifølge Berlingske.

"Der er aldrig nogen, der politisk har besluttet, hvilket eldistributionsnet vi skal have. En dag vil alle have en elbil, og så står vi og skal levere langt mere strøm. Det er vi ikke gearet til. Så hvis ikke elnettet skal blive en flaskehals for klimaet, skal vi vide, hvad det er for en virkelighed, vi skal forberede os på," siger Lars Aagaard, der er adm. direktør i Dansk Energi, til avisen.

Dansk Energi har regnet på to modeller, som kan forberede elnettet på fremtidens stigende efterspørgsel. Den smarte model, som vil koste 32 mia. kr., og den dyre model som vil koste 50 mia. kr.

Både klima-, forsynings- og energiminister Lars Christian Lilleholt (V) og Socialdemokratiets klimaordfører Jens Joel anerkender, at der er et forestående problem, og de vil begge løse det vil at gå i dialog med branchen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også