PolicyWatch

KAB-topchef til ny regering: Giv os bedre betingelser for nybyggeri

Det forestående farveskifte i regeringen vækker glæde hos almene boligadministrator KAB med omkring 50.000 boliger i hovedstaden. Direktøren vil bl.a. hjælpe den kommende regering i klimakampen.

Jens Elmelund, adm. direktør i KAB, har tre ønsker til den kommende regering. | Foto: PR / KAB

Jens Elmelund, der er adm. direktør for boligadministratoren KAB, ser frem til et regeringsskifte.

Han roser Socialdemokratiets boligpolitiske udspil, som "ser fornuftigt ud," skriver KAB i en pressemeddelelse.

På tre konkrete områder håber han at se et retningsskifte i boligpolitikken for den almene sektor.

På førstepladsen kommer bedre rammevilkår for at kunne bygge flere almene boliger rundt om i hele landet, hvor planlovens mulighed for at kræve 25 pct. almene boliger i nybyggeri ikke er helt nok.

"Vi har med 25 procent-reglen et godt redskab, men der er også nogle begrænsninger. Det er meget positivt, at Socialdemokratiet er optaget af, at vi skal have nogle endnu stærkere vilkår for nybyggeri," lyder det fra Jens Elmelund.

På andenpladsen står en mere nuanceret tilgang til integration, og på tredjepladsen er klimaet – der spillede en vigtig rolle i valgkampen.

"Vi skal i den almene sektor sørge for, at vi er gode til at byde ind og være med til at drive udviklingen. For eksempel kan vi blive bedre til at genanvende, når vi bygger nyt og renoverer. Det cirkulære byggeri er en dagsorden, som vil blive styrket i den almene sektor," udtaler han.

Den almene boligsektor hører aktuelt under fungerende transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) og har under den forgående Venstre-regering hørt under Udlændinge- og Integrationsministeriet. Tidligere S-ledede regeringer har haft et særskilft boligministerium.

Denne artikel er leveret af PolicyWatchs søstermedie EjendomsWatch.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier