PolicyWatch

Sværvægtere kræver mere havvind i Nordsøen

Siemens Gamesa, MHI Vestas, Ørsted og ABB sender appel om øgede ambitioner hos Nordsølandene både når det kommer til samarbejde og volumen, hvor der skal identificeres sites på 450 GW.

Foto: PR - TenneT

Havvindens arnested skal tages til næste niveau. Det er budskabet i en fælles udmelding fra en række af industriens sværvægtere i forbindelse med at en række repræsentanter fra landene omkring Nordsøen torsdag mødtes i Esbjerg for at konkludere på det regionale samarbejde, der blev etableret i 2016.

Det skal ifølge industrien ske ved at øge samarbejdet. Blandt andet i form af en screening på tværs af territorialfarvande, der skal anvise sites i Nordsøen med potentiale til at rumme de 450 GW, der er det øvre spænd i EU-Kommissionens vurdering af, hvor meget havvind der er påkrævet for at nå nettonuludledning i 2050. For med øget samarbejde følger øgede mål, lyder det fra industrien.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Dansk minister vil have mere omfattende krav til soja-dokumentation

Mens EU er på vej om krav om satellit- og GPS-dokumentation på importeret soja at mindske afskovning, er regeringen nu allerede klar til at gå endnu længere. Om få år kan man forhåbentlig også knytte krav til påvirkning af andre økosystemer, siger Lea Wermelin (S) til AgriWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier