PolicyWatch

Dansk millionær til politikerne: Beskat mig mere

Mangemillionæren Djaffar Shalchi foreslår, at politikerne indfører en formuebeskatning på 1 pct. for de rigeste. Pengene skal bruges til at leve op til de 17 verdensmål, mener han.

Foto: Ritzau Scanpix/Arthur J. Cammelbeeck

Hvis politikerne på Christiansborg står og mangler penge under de igangværende regeringsforhandlinger, så skal de måske lytte til Djaffar Shalchi.

Den danske mangemillionær, der har tjent sine penge på ejendomsudvikling, og som bl.a. har doneret 200 mio. kr. til velgørenhed, siger nemlig til Berlingske, at han og andre mangemillionærer godt kan tåle en lidt højere skatteprocent.

"i har en forpligtelse til at gøre det. Og vi - der er rige - har en særlig forpligtelse til at bidrage, fordi vores store rigdom er skabt på skuldrene af de generationer, der har været med til at skabe det samfund, vi lever i. Uden det samfund havde jeg aldrig kunnet skabe den rigdom, som jeg har. Selvfølgelig skal jeg give tilbage, og jeg skal give mere end den almindelige arbejder, fordi jeg kan," siger Djaffar Shalchi.

Han foreslår konkret, at man laver en formuebeskatning på 1 pct., og at pengene kan bruges til at opfylde FN's 17 verdensmål, som bl.a. handler om at bekæmpe fattigdom, sikre mere uddannelse og skabe en grøn omstilling.

 

Relaterede

PolicyWatch_TrialBanner 14 dage.png

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier