PolicyWatch

Thorborg i hård kritik af minister: "En flyvende fuckfinger til erhvervslivet"

Iværksætter og Visma-ansat Martin Thorborg er stærkt kritisk over, at Simon Kollerup er blevet erhvervsminister på trods af manglende erfaring fra arbejdsmarkedet, skriver DR. Ministeren mener, at parlamentarisk erfaring er det vigtigste.

Martin Thorborg er ikke glad for, at Mette Frederiksen har udpeget Simon Kollerup som erhvervsminister. | Foto: PR

Valget af Simon Kollerup som erhvervsminister vækker langt fra begejstring hos iværksætter Martin Thorborg.

Thorborg, som i det daglige er ansat i det norske it-selskab Visma som chef for Dinero, er ifølge DR stærkt kritisk over, at den nye minister ikke har erfaring fra erhvervslivet

"I princippet er det en flyvende fuckfinger til erhvervslivet. Han er sikkert en dygtig mand. Men jeg synes, det er besynderligt, at man tager så vigtigt et ministerium og giver det til en mand, der ikke har nogen særlig tilknytning til det, han skal bestemme over," siger Martin Thorborg, der får opbakning fra Tine Thygesen, direktør i The Creators Community.

Overfor DR afviser Simon Kollerup kritikken.

"Det mener jeg ikke er et problem. Vi er en etpartiregering. Derfor er noget af det vigtigste, en minister kan levere til erhvervslivet, den parlamentariske erfaring til at skabe brede aftaler og forlig. Det betyder mere, end hvis jeg var kommet fra en konsulentvirksomhed."

Denne artikel er leveret af PolicyWatchs søstersite, ITWatch.

Mere fra PolicyWatch

Dansk minister vil have mere omfattende krav til soja-dokumentation

Mens EU er på vej om krav om satellit- og GPS-dokumentation på importeret soja at mindske afskovning, er regeringen nu allerede klar til at gå endnu længere. Om få år kan man forhåbentlig også knytte krav til påvirkning af andre økosystemer, siger Lea Wermelin (S) til AgriWatch.

Nye danske gasprojekter gemmer sig under overfladen

Total Energies har allerede annonceret – men udskudt – planer om at udvikle Valdemar Bo Syd og Halfdan Nord. Efter dem ligger også en række andre danske projekter klar i pipelinen, som analysehuset Rystad forventer investeringer i for flere milliarder kroner frem mod 2030.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier