PolicyWatch

Grundfos-topchef sætter fokus på grøn omstilling

"At løse verdens vand- og klimaudfordringer er det allervigtigste eksistensgrundlag for os fremover. Det er ikke pumperne," siger Grundfos' topchef Mads Nipper til Berlingske.

Foto: Casper Dalhoff/ERH

Grøn omstilling og rent vand skal være kerneformålet for midtjyske Grundfos - også selv om det kommer til at koste på indtjeningen.

Det skriver Berlingske Business.

Pumpeproducenten i Bjerringbro står til at lette fokus fra vækst og profit for i stedet at kunne fokusere på at skaffe rent vand samt at gøre bæredygtighed til en prioritet i løbet af de næste fem år.

Bæredygtighed skal fremover være en målestok eller KPI - Key Performance Indicator - for virksomheden.

"At løse verdens vand- og klimaudfordringer er det allervigtigste eksistensgrundlag for os fremover. Det er ikke pumperne. Vores estimater anslår, at det vil tage et sted mellem seks og tolv måneder at skrue op for kapaciteten, hvis vi lukkede og slukkede. Verden ville ikke savne pumper, hvis vi ikke var her," siger Mads Nipper, der er administrerende direktør i Grundfos, til Berlingske Business.

Resultatet af den grønne strategi skal være, at Grundfos bliver en klimapositiv virksomhed - som bruger mindre CO2 end den udleder - samt sparer verdenen for 50 mia. m3 vand, mens pumpegiganten skal skaffe rent drikkevand til 300 mio. mennesker.

Det er samtidig målet, at Grundfos skal nå en omsætningsvækst på 4 pct. om året.

 

 

Mere fra PolicyWatch

ECB-økonomer lægger bitcoin i graven

I et indlæg fra Den Europæiske Centralbank (ECB) er der ikke ret stor fidus til kryptovalutaen bitcoin, som ifølge to økonomer holdes kunstigt i live og snart vil være helt irrelevant.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier