Efter politisk opbakning til medicinsk cannabis: Virksomheder står i kø hos patentkontoret

Flere og flere danske virksomheder ønsker at søge patent på et produkt, der indeholder ordet cannabis. Stigningen sker i kølvandet af, at et politisk flertal har åbnet en forsøgsordning for medicinsk cannabis.
Foto: Mathew Sumner / AP / Ritzau Scanpix
Foto: Mathew Sumner / AP / Ritzau Scanpix

Det var ikke helt skævt, da et politisk flertal åbnede op for en forsøgsordning med medicinsk cannabis ved indgangen af 2018.

I hvert fald ikke hvis man ser på danske virksomheders lyst til at søge patent på produkter, der indeholder ordet cannabis.

Ifølge Patent- og Varemærkestyrelsen har danske virksomheder indtil videre i 2019 indleveret 54 ansøgninger på et patent, der indeholder ordet cannabis.

I 2018 blev der indleveret 29 ansøgninger med ordet cannabis, og i 2016 – inden cannabissen for alvor var kommet på den politiske dagsorden – var der en enkelt ansøgning med ordet cannabis til Patent- og Varemærkestyrelsen.

"Ud fra vores ansøgninger kan vi aflæse, i hvilken retning erhvervslivet bevæger sig i. Når samfundet efterspørger løsninger på klimaudfordringerne, kan vi se innovationen stige i form af nye patenter. Og når samfundet efterspørger et nyt produkt – for eksempel medicinsk cannabis – kan vi se nye virksomheder og produkter springe frem i form af nye varemærker," udtaler Tom Petersen, Regionschef i Patent- og Varemærkestyrelsen, i en pressemeddelelse.

Alle partier i Folketinget vedtog i 2017, at der over en fireårig årrække skulle laves en forsøgsordning med medicinsk cannabis. Loven trådte i kraft 1. januar 2018, og det har givet danske virksomheder mulighed for både at dyrke cannabis til medicinsk brug og udvikle produkter med medicinsk cannabis.

Indtil videre har 33 virksomheder fået udleveret et certifikat af Lægemiddelstyrelsen til at producere medicinsk cannabis.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også