PolicyWatch

Efter politisk opbakning til medicinsk cannabis: Virksomheder står i kø hos patentkontoret

Flere og flere danske virksomheder ønsker at søge patent på et produkt, der indeholder ordet cannabis. Stigningen sker i kølvandet af, at et politisk flertal har åbnet en forsøgsordning for medicinsk cannabis.

Foto: Mathew Sumner / AP / Ritzau Scanpix

Det var ikke helt skævt, da et politisk flertal åbnede op for en forsøgsordning med medicinsk cannabis ved indgangen af 2018.

I hvert fald ikke hvis man ser på danske virksomheders lyst til at søge patent på produkter, der indeholder ordet cannabis.

Ifølge Patent- og Varemærkestyrelsen har danske virksomheder indtil videre i 2019 indleveret 54 ansøgninger på et patent, der indeholder ordet cannabis.

I 2018 blev der indleveret 29 ansøgninger med ordet cannabis, og i 2016 – inden cannabissen for alvor var kommet på den politiske dagsorden – var der en enkelt ansøgning med ordet cannabis til Patent- og Varemærkestyrelsen.

"Ud fra vores ansøgninger kan vi aflæse, i hvilken retning erhvervslivet bevæger sig i. Når samfundet efterspørger løsninger på klimaudfordringerne, kan vi se innovationen stige i form af nye patenter. Og når samfundet efterspørger et nyt produkt – for eksempel medicinsk cannabis – kan vi se nye virksomheder og produkter springe frem i form af nye varemærker," udtaler Tom Petersen, Regionschef i Patent- og Varemærkestyrelsen, i en pressemeddelelse.

Alle partier i Folketinget vedtog i 2017, at der over en fireårig årrække skulle laves en forsøgsordning med medicinsk cannabis. Loven trådte i kraft 1. januar 2018, og det har givet danske virksomheder mulighed for både at dyrke cannabis til medicinsk brug og udvikle produkter med medicinsk cannabis.

Indtil videre har 33 virksomheder fået udleveret et certifikat af Lægemiddelstyrelsen til at producere medicinsk cannabis.

Mere fra PolicyWatch

Finanskrisens sidste store opgør slutter med champagne og økonomisk ruin

Den tidligere adm. direktør i Roskilde Bank Niels Valentin Hansen blev torsdag i Højesteret dømt til at betale en erstatning på godt 232 mio. kr. til Finansiel Stabilitet. Statens bank ser næppe nogensinde pengene, men påpeger, at det ikke var det, man gik efter. Frifundne bestyrelsesmedlemmer ånder lettet op.

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier