PolicyWatch

Danske landmænd kan vinde på handelskrig

Den igangværende handelskrig mellem USA og Kina kan gavne dansk landbrug. Senest har Kina nemlig lukket for importen af amerikanske landbrugsvare.

Dansk svinebesætning. Arkiv. | Foto: Ritzau Scanpix.

Det går ikke stille for sig i den igangværende handelskrig mellem USA og Kina. I sidste uge lagde USA's præsident Donald Trump yderligere toldsatser på kinesiske varer, og mandag kom så svaret fra Kina. Landet vil nu ifølge Bloomberg lukke for importen af amerikanske landbrugsvarer. Det seneste træk fra Kina kan give danske landmænd en fordel.

Det skriver Jyllands-Posten.

"Hvis Kina lukker for importen af landbrugsprodukter fra USA, kan det have en positiv effekt på dansk landbrugseksport, herunder især eksporten af grisekød til Kina," siger cheføkonom Frank Øland, Landbrug & Fødevarer, til avisen.

Han fremhæver, at Kina allerede har stoppet importen af canadisk produceret svinekød på grund af en sag om forfalskede dokumenter. Efterlades Europa og Brasilien som de eneste store spillere, der kan sælge svinekød til Kina, kan det sende priserne i vejret, lyder vurderingen fra cheføkonomen.

Mere fra PolicyWatch

DR og TV 2 slår sig sammen om partilederdebat

De to public service-stationer DR og TV 2 har besluttet at samsende én relativt lang debat mellem de mange politiske partiledere frem for at skulle lave en hver. Beslutningen handler bl.a. om logistik, lyder det.

Medicoindustrien advarer om mangel på medicinsk udstyr

I et brev til offentlige indkøbere advarer Medicoindustrien om alvorlige udfordringer, som truer forsyningssikkerheden af medicinsk udstyr. Brancheforeningen kommer selv med løsningsforslag, som til dels bliver imødekommet.

Udstyrsproducenter føler sig svigtet af myndighederne

Under corona-krisen udtrykte statsminister Mette Frederiksen ønske om, at Danmark skulle kunne forsyne sig selv med blandt andet mundbind. Alligevel er landets lagre af værnemidler blevet fyldt med kinesiske produkter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier