Danske landmænd kan vinde på handelskrig

Den igangværende handelskrig mellem USA og Kina kan gavne dansk landbrug. Senest har Kina nemlig lukket for importen af amerikanske landbrugsvare.
Dansk svinebesætning. Arkiv. | Foto: Ritzau Scanpix.
Dansk svinebesætning. Arkiv. | Foto: Ritzau Scanpix.

Det går ikke stille for sig i den igangværende handelskrig mellem USA og Kina. I sidste uge lagde USA's præsident Donald Trump yderligere toldsatser på kinesiske varer, og mandag kom så svaret fra Kina. Landet vil nu ifølge Bloomberg lukke for importen af amerikanske landbrugsvarer. Det seneste træk fra Kina kan give danske landmænd en fordel.

Det skriver Jyllands-Posten.

"Hvis Kina lukker for importen af landbrugsprodukter fra USA, kan det have en positiv effekt på dansk landbrugseksport, herunder især eksporten af grisekød til Kina," siger cheføkonom Frank Øland, Landbrug & Fødevarer, til avisen.

Han fremhæver, at Kina allerede har stoppet importen af canadisk produceret svinekød på grund af en sag om forfalskede dokumenter. Efterlades Europa og Brasilien som de eneste store spillere, der kan sælge svinekød til Kina, kan det sende priserne i vejret, lyder vurderingen fra cheføkonomen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også