PolicyWatch

Energidirektører: Det haster med regeringsudspil om betaling for at belaste elnettet

Presset på landets elnet fra bl.a. solcelleejere er nu så voldsomt, at energiselskaber bør have mulighed for at opkræve betaling, siger Ewii's adm. direktør, Lars Bonderup Bjørn. I Dansk Energi efterlyser viceadm. direktør Anders Stouge et hurtigt regeringsudspil om, hvem der skal betale.

Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Energiselskaberne bør i fremtiden få mulighed for at opkræve betaling hos ejerne af solcelleanlæg, vindmøller og elbiler, når de kobler sig til de decentrale elnet. Det mener adm. direktør Lars Bonderup Bjørn i den jysk-fynske Ewii-koncern, der ejer netselskabet Trefor-El.

"I dag betaler f.eks. solcelle- og vindmølleejerne for deres installation hen til det eksisterende elnet, men den omkostning, der er forbundet med udgifter til forstærkning og udbygning af et elnet på grund af den stigende tilslutning, dækkes alene af netselskaberne. Det vil sige, at alle de driftige kræfter derude, som vi miljømæssigt er rigtig glade for, påfører alle andre borgere en omkostning. Og omfanget af tilslutninger begynder nu at blive så stort og kræve betydelige investeringer i nettene, bl.a. på grund af de forventede mange elbiler, at vi bør have en diskussion om, hvorvidt det skal koste at koble sig til elnettene," siger Lars Bonderup Bjørn.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Københavns klimamål på vej op i den blå luft

Efter glippet udbudsdeltagelse kræver det ”mirakler” at få CO2-fangst i storskala i 2025, konstaterer ARC. Borgmester erkender, at det ser svært ud for hovedstaden at leve op til sit klimamål uden og vil have regeringen til at ændre på reglerne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier