PolicyWatch

Beskæftigelsesministeren rækker hånden ud til tidligere Danish Crown ansatte

De 123 personer, som Danish Crown fyrede fra koncernens slagteri i Horsens i juni, har brug for ekstra hjælp, hvis de hurtigt skal finde nyt job. Det vurderer beskæftigelsesministeren, der sender midler til opkvalificering deres vej.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

I slutningen af juni fyrede Danish Crown 123 personer på koncernens slagteri i Horsens. Personerne har formentligt brug for at blive opkvalificeret for at finde et nyt job, hvilket får beskæftigelsesminister, Peter Hummelgaard (S), til at sende 1,3 mio. kr. i deres retning.

"Mange af de opsagte medarbejdere har brug for opkvalificering, så de kan komme godt og hurtigt videre i deres næste job. Denne dispensation åbner op for, at de afskedigede medarbejdere kan bevilges fx jobsøgningskursus og jobrettede AMU-kurser, som giver dem bedre muligheder for at finde arbejde i nærområde," siger han i en pressemeddelelse.

De afskedigede medarbejdere er hovedsageligt ufaglærte, og over halvdelen har en anden etnisk baggrund end dansk med ingen eller begrænsede danskkundskaber.

De omtalte medarbejdere lever ifølge pressemeddelelsen ellers ikke op til kravene for at komme i betragtning til støtte fra varslingspuljerne, men her har ministeren altså grebet ind og gjort en undtagelse.

Ifølge Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering er formålet med varslingspuljerne at lave indsatser for medarbejdere i forbindelse med større virksomhedslukninger eller fyringsrunder med stor betydning for lokalområderne.

Denne artikel er leveret af PolicyWatchs søstermedie FødevareWatch.

Brexit får bundlinjen til at bløde hos danske landmænd

Landbrugslobby tilbagebetaler penge for omstridt oksekødsrapport

Landbrugslobby tilbagebetaler penge for omstridt oksekødsrapport

Danish Crown: Hårdt brexit kan presse priserne på oksekød 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier