PolicyWatch

Tysk klimaplan "skaber kaos" i vindindustrien

Den klimalov, den tyske regerings vedtog i fredags, vækker furore i såvel industrien som blandt miljøorganisationer. Frem for en hjælpende hånd sendes de trængte landmøller længere ud i mørket.

Foto: HANNIBAL HANSCHKE/REUTERS / X02197

I begyndelsen af måneden havde Tysklands industri- og energiminister Peter Altmaier (CDU) indkaldt vindindustrien til krisemøde. Anledningen var det nærmest totale stop for udbygning med landvind på Europas største marked, hvor der blev er installeret omkring 300 MW i årets første halvår. En tilstand, der blev yderligere cementeret ugen efter, hvor der blot kunne tildeles 171 MW i udbuddet af 500 MW landvind.

Selv om der ikke kom konkrete initiativer ud af topmødet, efterlod det dog industrien med en vis fortrøstning. Ikke mindst med tanke på, at den tyske regering forud for klimatopmødet ville lancere en ny klimaplan. Men efter den blev præsenteret i fredags er stemningen atter gået i højeste kriseberedskab. For mens planens overordnede indtryk har efterladt de færreste iagttagere imponeret, så har den sendt vindindustrien i chok.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier