PolicyWatch

Venstre-ordfører afslørede hemmelige møder om salg af energiselskab

Venstres energiordfører i Odense Byråd, Christoffer Lilleholt, afslørede under budgetforhandlinger i byrådet, at der har været fortrolige møder med den socialdemokratiske borgmester Peter Rahbæk Juel om salg af landets tredjestørste varmeforsyning, Fjernvarme Fyn.

Foto: Carsten Andreasen/IND

Landets tredjestørste fjernvarmeselskab Fjernvarme Fyn, der ejes af Odense Kommune og Nordfyns Kommune, kan være på vej til at blive solgt til energiselskabet Energi Fyn. I hvert fald har der i Odense og ifølge socialdemokratiske borgmester Peter Rahbæk Juel gennem noget tid været fortrolige forhandlinger med Venstre om at afsøge muligheden for et sådant salg.

Det skriver Fyens.dk.

Det mulige salg af Fjernvarme Fyn, der ejer de største kraftvarmeværker på Fyn med knap 300 ansatte, og som ifølge eget udsagn er blandt Europas største varmeforsyninger, er kommet frem i forbindelse med budgetforhandlingerne i Odense Byråd.

Det er Venstres politiske ordfører Christoffer Lilleholt, der har løftet sløret for de fortrolige møder, der har været afholdt om et muligt salg, efter at Venstre ikke er blevet inviteret med til forhandlingerne om kommunens budget.

"Det er et usædvanligt forslag at bringe op på den måde, og jeg vil anbefale, at vi ikke tager diskussionen her. Der er både en medejer i Nordfyns Kommune og medarbejdere i de to selskaber at tage hensyn til.  Jeg har haft dybt fortrolige møder med Venstre og med Økonomiudvalget. Og det skal være sådan, at man kan henvende sig til os med salgs- eller købstanker, uden fortroligheden bliver brudt," sagde borgmester Peter Rahbæk Juel onsdag ifølge Fyens.dk.

Selv forklarer Christoffer Lilleholt årsagen til, at Venstre lagde planerne frem i byrådssalen, med, at et salg vil give gode muligheder for at investere i velfærd over en 10-årig periode, og som vil bidrage positivt til den grønne omstilling og holde priserne i ro for kunderne.

"Vi havde ønsket at tage det med til forhandlingerne torsdag, men der er vi ikke længere inviteret," sagde han ifølge Fyens.dk.

Den svenske energikoncern Vattenfall solgte i 2015 Fynsværket til Fjernvarme Fyn for 600 mio. kr.

 

Mere fra PolicyWatch

Folkemødet henter ny direktør

Foreningen Folkemødet har ansat en ny direktør, der har en omfattende karriere i internationale hjælpeorganisationer bag sig - senest en direktørpost i Mellemfolkeligt Samvirke.

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier