PolicyWatch

Danfoss' landbrugsforretning kan blive udfordret af manglende kompetencer

Danfoss vil udvikle flere færdige løsninger til landbruget, men det er svært at finde folk med de rette landbrugsfaglige kompetencer, fortæller udviklingsansvarlig for virksomhedens afdeling Power Solutions.

Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix

Når de fleste hører navnet Danfoss, tænker de termostater og ikke komponenter til landbrugsmaskiner.

Men det producerer virksomheden med hovedsæde på Als også – og omsætter for milliarder i den afdeling, der leverer komponenter og elektronik til landbrugs- og entreprenørsektoren. Danfoss-afdelingen, der hedder Power Solutions skal foruden at producere komponenter også forsøge at kigge 5-10 år frem for at sikre de rette løsninger til landbrugsmaskinerne.

Helt nøjagtigt omsatte Power Solutions globalt for 15,6 mia. kr. ifølge virksomhedens eget regnskab for 2018. I Danmark var omsætningen sidste år på 2,75 mia. kr., hvilket var en vækst på 287 mio. kr. sammenlignet med 2017.  

Ifølge Landbrugsavisen voksede området Power Solutions med 16 pct. sidste år.

Trods vokseværket forbinder mange landmænd ikke Danfoss med deres branche, fortæller Thomas Langer, udviklingsansvarlig for landbrugssegmentet hos Danfoss til Landbrugsavisen. Han forklarer, at det lave kendskab skyldes, at komponenterne leveres til dem, der producerer maskiner.

Det manglende kendskab blandt landmændene har givet Thomas Langer visse problemer, erkender han over for Landbrugsavisen. Han har nemlig svært ved at rekruttere folk med en landbrugsfaglig baggrund til udviklingsafdelingen, hvilket er en nødvendighed for i højere grad at kunne udvikle færdige løsninger til kunderne. Et område, som Danfoss er blevet mere proaktive på, bemærker Thomas Langer.

"Det kræver landbrugsfaglig indsigt at vide, hvad der er de rigtige løsninger til landmændene seks-syv år ude i fremtiden," siger han.

En af de kommende løsninger fra Danfoss er et færdigt koncept til frontlæssere og andre læsemaskiner.  

På bundlinjen havde Danfoss Power Solutions ApS danske afdeling et overskud på 293 mio. kr. Det er ifølge ledelsesberetningen i regnskabet "Meget tilfredsstillende".

"Vi er meget tilfredse med årets stærke resultater, som vi har opnået på trods af lave vækstrater i den globale økonomi," står der i teksten.

I 2019 forventer Danfoss, at "trods den usikkerhed, der generelt er på vores markeder, og kapacitetsudfordringer forudser vi, at salg og indtjening i 2019 vil komme til at ligge over niveauet for 2018".

Danish Crown i Blans skal være mere klimaeffektiv

Maskinimportør mistede 40 pct omsætning i ét hug: "Det kom som et kæmpe chok"

Direktør for maskinproducent: "Skulle jeg stille træskoene i morgen, vil det være som en tilfreds mand" 

Mere fra PolicyWatch

Finanskrisens sidste store opgør slutter med champagne og økonomisk ruin

Den tidligere adm. direktør i Roskilde Bank Niels Valentin Hansen blev torsdag i Højesteret dømt til at betale en erstatning på godt 232 mio. kr. til Finansiel Stabilitet. Statens bank ser næppe nogensinde pengene, men påpeger, at det ikke var det, man gik efter. Frifundne bestyrelsesmedlemmer ånder lettet op.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier