PolicyWatch

S og SF uenige om håndtering af voksende landbrug

Flere landbrug i Esbjerg udvider, og det er til gene for borgernes sundhed og kommunens vejnet, mener flere klagende naboer. SF og Socialdemokratiet er uenige om, hvorvidt kommune eller stat skal have magten.

Foto: Foto: Steen Broggard /ft.dk

Kommuner og lokale politikere må se til, imens flere svine- og kvægbrug ekspanderer til gene for borgernes sundhed og vejene i kommunen, der bliver belastet af de tunge køretøjer.

Det har skabt uenighed blandt Socialdemokratiet og SF.

SF vil have mere magt til kommunerne, mens Socialdemokratiet vil fastholde nationale retningslinjer.

Det skriver JydskeVestkysten.

Ifølge medlem af Plan- & Miljøudvalget i Esbjerg Jørn Boesen Andersen er der kommet flere store landbrugsfabrikker i kommunen, og det går ud over livet på landet.

"Vi har brug for at kunne agere lokalt, både som lokalråd og kommuner, når man laver overgreb på et lokalområde. Vi har en kæmpeopgave i at få strammet loven i forhold til "landbrugsfabrikker", og der er især en kæmpeopgave at få flyttet de fejlplacerede produktioner til steder, som er egnede til det, der kan sidestilles med industriel produktion," siger Jørn Boesen Andersen.

Folketingsmedlem for Socialdemokratiet Anders Kronborg er uenig. Han mener, at de små landbrug er fra en anden tid.

"Jeg mener faktisk, det er vigtigt og fornuftigt, at vi har en central miljølovgivning, der regulerer området, så landbrugserhvervet ved, hvilke udviklingsmuligheder, det har," siger Anders Kronborg.

Statsministeren knuger landbruget i tæt klimagreb

S: Vi skal vise respekt og søge dialog med landbruget

Overblik: Det vil støttepartier have på klimaet  

Mere fra PolicyWatch

Dansk minister vil have mere omfattende krav til soja-dokumentation

Mens EU er på vej om krav om satellit- og GPS-dokumentation på importeret soja at mindske afskovning, er regeringen nu allerede klar til at gå endnu længere. Om få år kan man forhåbentlig også knytte krav til påvirkning af andre økosystemer, siger Lea Wermelin (S) til AgriWatch.

Nye danske gasprojekter gemmer sig under overfladen

Total Energies har allerede annonceret – men udskudt – planer om at udvikle Valdemar Bo Syd og Halfdan Nord. Efter dem ligger også en række andre danske projekter klar i pipelinen, som analysehuset Rystad forventer investeringer i for flere milliarder kroner frem mod 2030.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier