PolicyWatch

Spilvirksomheder frygter konsekvenser af højere afgift

En højere afgift på onlinespil kan betyde "et kollaps" af branchen, vurderer en udbyder, efter regeringen i sin finanslov har indlagt planer om stigende afgifter.

Foto: Jens Dresling/Politiken/Ritzau Scanpix

Som et led i den nye finanslov har regeringen aftalt med sine støttepartier, at afgiften på onlinespil skal fra 20 til 28 pct. Det møder bekymring i branchen, skriver Børsen.

"Det her er meget alvorligt. Afgiftsstigningen vil med stor sandsynlighed slå det meste af branchen hjem som i ludo. Det kan betyde et kollaps af vores onlinebranche og i løbet af få år medføre, at vi står tilbage med et udvidet monopol og signifikant dårligere produkter til forbrugerne," siger Kim Olesen, direktør for Kindred Group, der blandt andet ejer Unibet.

I den statsejede spiludbyder Danske Spil forventer man også at kunne mærke konsekvenserne af en stigende afgift, siger pressechef Thomas Bille Vinkel.

Et af argumenterne for at hæve afgiften var, at politikerne gerne vil bekæmpe ludomani. Provenuet fra de højere afgifter er dog ikke blevet sat af til det, men ifølge Troels Ravn, skatteordfører i S, kommer regeringen med et udspil om ludomani og spilleafhængighed til foråret.

Mere fra PolicyWatch

Ørsted vil ikke blandes ind i frasalg

Energiselskabet vil koncentrere sig om den grønne omstilling, konstaterer formand for Ørsted efter Venstres udspil om et statsligt frasalg af dele af forretningen.

Læs også

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier