PolicyWatch

Brian Mikkelsen: "En fejl" at skære i eksportstøtte

Der skal flere penge og initiativer til for at støtte eksporten, mener Brian Mikkelsen, der betegner det som "en fejl", at tidligere regeringer har skåret i budgetterne til Udenrigsministeriet og dermed eksportstøtte-initiativer til erhvervslivet.

"... vores opråb i dag lyder: Nu må vi lige vende skuden og se, hvad vi kan gøre for at støtte eksporten," siger Brian Mikkelsen til Børsen. | Foto: Jonas Olufson

I omkring 20 år er der blevet skåret i Udenrigsministeriets budget med ca. 525 mio. kr., og dermed er der også skåret i eksport-fremmende initiativer. Nu tager Brian Mikkelsen, der i dag er Dansk Erhvervs direktør, tidligere medlem af Konservative og erhvervs- og økonomiminister, afstand fra den manøvre.

Det skriver Børsen.

Han opfordrer til, at man gør mere for at støtte eksporten med udsigt til brexit og en faldende eksport til Storbritannien. Dansk Erhverv har selv på baggrund af en analyse udpeget 10 særligt følsomme varegrupper, men også 10 markeder med vækst-potentiale.

"Det kræver en indsats at få bedre fat andre steder. De største danske virksomheder skal jo nok klare sig. Men hvis man er en mindre virksomhed med 20-30 mand, så er det ikke sikkert, man lige har tiden eller kræfterne. Der har man brug for hjælp. Så vores opråb i dag lyder: Nu må vi lige vende skuden og se, hvad vi kan gøre for at støtte eksporten," siger Brian Mikkelsen til Børsen.

Handelskrig, brexit og fest på finansmarkederne skabte kæmpe fejlskud fra Finansministeriet

Kudlow kalder første del af handelsaftale for "absolut afsluttet" 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier