PolicyWatch

Virksomheder skal gøre Danmark til grønt foregangsland - men der er koks i klimatallene

En ny analyse viser, at under halvdelen af danske virksomheder udleverer oplysninger om CO2-udledning. Uensartede tal skaber forvirring og usikkerhed hos beslutningstagere, lyder det fra revisorers brancheforening.

Foto: Martin Lehmann/Politiken

Mens dansk erhvervsliv står som en central del af regeringens ambition om at gøre Danmark til foregangsland i den grønne omstilling, er der markant forskel på den måde, danske virksomheder fremstiller deres klimatal. Det skriver Berlingske.

I en ny analyse af 100 virksomheders redegørelser for samfundsansvar foretaget for de danske revisorers brancheorganisation, FSR, oplyser knap halvdelen af selskaberne deres CO2-udledning, og under 1 ud af 5 har deres klimadata valideret af revisorer.

"Når politikerne har sat så markant en klimadagsorden, som vi har i Danmark, hvor vi vil have virksomheder og forbrugere til at ændre adfærd, er det vigtigt, at vi har ensartede tal at arbejde og træffe beslutninger ud fra. Uensartede tal skaber forvirring og usikkerhed hos beslutningstagere, som gerne vil agere klimaansvarligt," siger Charlotte Jepsen, adm. direktør i FSR, blandt andet til avisen.

Erhvervslivet i opråb: Få nu det offentlige ind i klimakampen

De unge erobrer scenen i Davos

Berlingske

Relaterede

PolicyWatch_TrialBanner 14 dage.png

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier