PolicyWatch

Virksomheder skal gøre Danmark til grønt foregangsland - men der er koks i klimatallene

En ny analyse viser, at under halvdelen af danske virksomheder udleverer oplysninger om CO2-udledning. Uensartede tal skaber forvirring og usikkerhed hos beslutningstagere, lyder det fra revisorers brancheforening.

Foto: Martin Lehmann/Politiken

Mens dansk erhvervsliv står som en central del af regeringens ambition om at gøre Danmark til foregangsland i den grønne omstilling, er der markant forskel på den måde, danske virksomheder fremstiller deres klimatal. Det skriver Berlingske.

I en ny analyse af 100 virksomheders redegørelser for samfundsansvar foretaget for de danske revisorers brancheorganisation, FSR, oplyser knap halvdelen af selskaberne deres CO2-udledning, og under 1 ud af 5 har deres klimadata valideret af revisorer.

"Når politikerne har sat så markant en klimadagsorden, som vi har i Danmark, hvor vi vil have virksomheder og forbrugere til at ændre adfærd, er det vigtigt, at vi har ensartede tal at arbejde og træffe beslutninger ud fra. Uensartede tal skaber forvirring og usikkerhed hos beslutningstagere, som gerne vil agere klimaansvarligt," siger Charlotte Jepsen, adm. direktør i FSR, blandt andet til avisen.

Erhvervslivet i opråb: Få nu det offentlige ind i klimakampen 

De unge erobrer scenen i Davos Berlingske

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier