PolicyWatch

DFDS forventer lavere vækst på grund af brexit: "Vi ser fortsat modvind i 2020"

DFDS regner med en vækst i omsætningen på fire pct. i 2020 på grund af brexit. I 2019 landede væksten på seks pct., mens den var helt nede på en pct. i fjerde kvartal. Det fremgår af rederiets årsregnskab.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Det danske færgerederi DFDS forventer lavere vækst i 2020 på grund af brexit.

I 2020 regner selskabet med en vækst i omsætningen på fire pct. Det skal sammenlignes med en vækst på seks pct. i hele 2019. Forventningen bliver meldt ud i årsregnskabet for selskabet.

Det er briternes beslutning om at forlade EU, som gør, at DFDS kalkulerer med en mere afdæmpet vækst i år.

Først og fremmest bliver vi nødt til at være forsigtige i vores forventninger til UK-markedet på grund af usikkerhed om udfaldet af brexit

Torben Carlsen, CEO, DFDS

"Vi ser fortsat modvind i 2020. Først og fremmest bliver vi nødt til at være forsigtige i vores forventninger til UK-markedet på grund af usikkerhed om udfaldet af brexit. På den positive side udvikler vores strategitiltag sig som planlagt, og det gør, at jeg stadig forventer en stigende indtjening i 2020," udtaler topchef Torben Carlsen.

Brexit er allerede begyndt at præge DFDS, som henter over 50 pct. af sin forretning i Storbritannien. I løbet af 2019 har rederiet to gange nedjusteret sine forventninger til omsætningen.

Bundlinjen skrumper

I begyndelsen af 2019 regnede selskabet med en vækst omsætningen på mellem 10 og 12 pct. Men den endte altså istedet på seks pct., mens vækst var helt nede på én pct. i fjerde kvartal.

"UK-markedet for fragt og passagerer bremsede yderligere op i 4. kvt. som følge af usikkerhed om Brexit. Dette sænkede indtjeningen for flere forretningsområder, især Kanalen og Nordsøen," lyder det.

Bundlinjen for 2019 går samtidig tilbage, hvilket især skyldes et svagere fjerde kvartal. For hele året lyder overskuddet på 1,47 mia. kr. mod 1,74 mia. kr. i 2018. I fjerde kvartal dykker bundlinjen til 181 mio. kr. mod et overskud på 422 mio. kr. i samme periode af 2018.

Til gengæld er det lykkes for DFDS at hæve driften (ebitda) med 1,2 pct. til 3,63 mia. kr. for 2019, mens der kun er tale om et mindre fald på 8,9 pct. i fjerde kvartal. Her lander driftsresultatet i 771 mio. kr. mod 847 mio. kr. i den tilsvarende periode af 2018.

Forventningen til ebitda før særlige poster for 2020 er overskud på mellem 3,5 og 3,9 mia. kr.

Denne artikel er leveret af vores søstersite ShippingWatch

Analyse: Fiskeriknast skal løses på fire måneder for at lande aftale mellem EU og Storbritannien

EU og Storbritannien skilles uden en plan for lægemidler 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier