PolicyWatch

Organisationer glæder sig over hjælpepakke

Regeringens hjælpepakke, der vil lønkompensere hjemsendte lønmodtagere på private arbejdspladser, får roser af både arbejdstagere og arbejdsgivere.

Foto: Jens Dresling

Regeringens seneste hjælpepakke til erhvervslivet hiver roser hjem fra både arbejdstagerne og arbejdsgivernes organisationer.

Regeringen vil lønkompensere virksomheder, der er nødsaget til at sende medarbejdere hjem grundet økonomisk trængsel. Staten vil betale op til 75 pct. for fyringstruede privatansatte.

Det er en melding, der glæder formand for HK Danmark, Kim Simonsen.

"Ingen kan vist længere være i tvivl om, at vi står i en helt ekstraordinær situation i Danmark disse dage. Corona-krisen er allerede meget mere end en sundhedskrise, og vi må gøre alt hvad vi kan for at sikre, at det ikke udvikler sig til en økonomisk krise. Derfor er det vigtigt at holde hånden under lønmodtagerne, så de dels har et arbejde at vende tilbage til, og dels er sikret lønkompensation, så der kan betales husleje og købes smør til brødet," siger Kim Simonsen i en pressemeddelelse.

Dansk Metal er ligeledes positiv over for, at parterne er blevet enige om en ny trepartsaftale.

"Jeg kan ikke rose regeringen og arbejdsgiverne nok for at tage samfundsansvar - og for at gøre det hurtigt. Det er en rigtig god aftale, som alle parter kan se sig selv i, og som jeg selvfølgelig håber, at resten af Folketinget bakker op om," siger Claus Jensen, formand i Dansk Metal i en pressemeddelelse.

Hos arbejdsgiverorganisationen DI, der er en af parterne i aftalen, er man overbevist om, at aftalen vil redde danske arbejdspladser.

"Jeg er lettet over, at vi kan være med til at præsentere denne løsning med lønkompensation, som DI har arbejdet intenst for i den seneste periode," siger DI's administrerende direktør Lars Sandahl Sørensen.

Fagbevægelsens Hovedorganisation med 1,4 millioner medlemmer mener, at aftalen vil skabe tryghed for lønmodtagerne.

"Ekstraordinære situationer kræver ekstraordinære løsninger. Den her aftale vil udgøre væsentligt positivt bidrag til at skabe tryghed for lønmodtagerne i den her svære situation," siger Lizette Risgaard på pressemødet.

Ordningen vil gælde frem til d. 9. juni.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier