PolicyWatch

Brancheorganisationer jubler over digitalt EU-udspil

Både Finans Danmark og Forsikring & Pension glæder sig over torsdagens udspil fra EU-Kommissionen, hvor en stribe initiativer skal styrke digitaliseringen af den finansielle sektor.

Foto: Lars Krabbe/Foto: Lars Krabbe/Ritzau Scanpix

EU-Kommissionen præsenterede onsdag et udspil til, hvordan man skal sikre, at finansvirksomheder over hele EU bliver mere digitale. Udspillet får ros hos de danske brancheorganisationer.

"Kommissionen viser med strategien, at EU har store ambitioner om at tilpasse rammevilkårene for digitalisering og nye teknologier på det finansielle område. Samtidig er der stort fokus på at sikre forbrugernes rettigheder i en verden, hvor de digitale muligheder vokser og data i stigende grad anvendes kommercielt. Og det er helt essentielt for forsikrings- og pensionsbranchen i Danmark, at gode rammevilkår og forbrugersikkerhed går hånd i hånd," siger Jacob Nisgaard Larsen, afdelingschef i Forsikring & Pension, i en pressemeddelelse.

Forsikring & Pension fremhæver blandt andet, at kommissionen har ambitioner om at sikre en større grad af datadeling mellem de traditionelle finansvirksomheder og de nye fintech-selskaber.

"Hovedopgaven for Kommissionen bliver at skabe bedre rammer for datadeling og understøtte den innovative kraft, der er i data-partnerskaber mellem den finansielle sektor og andre brancher. Skrækscenariet er endnu mere kompleks lovgivning. Her er PSD II-tankegangen med tvungen datadeling, og hvor tilsynene decideret skal godkende selskabernes API-struktur, ikke en model til efterlevelse. Vi vil jo gerne sikre, at vi på baggrund af europæiske værdier bliver en digital vinderregion, når det kommer til data," siger Jacob Nisgaard Larsen.

I bankernes brancheforening, Finans Danmark, hæfter man sig særligt ved, at der er planer om at indføre et nyt, fælleseuropæisk digitalt ID, der skal minde om det danske NemID.

"For borgerne i EU vil det være et stort fremskridt, da det i dag kan være tidskrævende og bøvlet at oprette en bankkonto i et andet land end det land, borgeren er bosiddende i. Det har mange borgere erfaret, f.eks. i forbindelse med oprettelse af en konto til afholdelse af udgifter til et feriehus, som er beliggende i et andet EU-land," siger adm. direktør Ulrik Nødgaard.

Denne artikel er leveret af vores søstermedie, FinansWatch.

 

Relaterede

PolicyWatch_TrialBanner 14 dage.png

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier