PolicyWatch

Nordjyder vil sænke Danmarks CO2-udledning markant, men ingen gider lytte

Billig og klimavenlig overskudsvarme direkte i fjernvarmenettet, og en løsning på datacentres klimabelastning. Asetek mener, at de sidder med et columbusæg, der kan reducere den danske CO2-udledning med 4 pct., men manglende politiske krav bremser teknologien.

Aseteks adm. direktør, André Sloth Eriksen (th.), og finansdirektør Peter Dam Madsen (th.). | Foto: PR / Asetek

Ude foran Aseteks hovedkontor i Aalborg står der en Ford F-150 Raptor i matlakeret sort. Med en længde på knap 6 meter og en vægt på den gode side af 2,5 ton er det selv efter amerikanske standarder en enorm pickup-truck, og med sit hævede chassis ville den sikkert føle sig hjemme i det ufremkommelige ørkenterræn i Nevada.

På parkeringspladsen i Nordjylland ligner den mest af alt et militært køretøj tronende over nabobilen, en duknakket sølvgrå Peugeot, og den matte sorte farve giver associationer til et stealth fly, som ikke opdages af radar.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Radioudbud resulterer i 94 nye tilladelser til at drive dab-radio

Et netop afsluttet udbud af en stor mængde ledige pladser på det regionale dab-net har haft noget større tilslutning end tidligere, og i flere områder var der konkurrence om tilladelserne. "Vi har oplevet overvældende stor interesse," siger formand for Radio- og tv-nævnet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier