PolicyWatch

Kun hver tiende indlånskrone er placeret i Nationalbanken

Pengeinstitutternes fortælling om, at de også selv betaler negativ rente af kundernes indlån i Nationalbanken, er kun en del af sandheden. Mindre end en tiendedel af indlånet er nemlig placeret i Nationalbanken.

Bankerne har langt fra hele deres indlån placeret i Nationalbanken, som i øjeblikket har midlertidigt til huse på Østerbro. | Foto: Jens Dresling

Styringsrenten, som er den rente, bankerne betaler for at opbevare penge i Nationalbanken, har været negativ stort set uden afbrydelse siden 2012. Og siden 2015 har den været -0,5 pct. eller lavere.

Det lyder derfor intuitivt rigtigt, når bankerne siger, at grunden til, at kunderne skal betale negative renter af deres indlån, er, at bankerne også betaler negativ rente i Nationalbanken.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Hvert tredje nyudlån vil blive ramt af Risikorådets forslag

Særligt de yngre boligkøbere vil mærke effekten, hvis Det Systemiske Risikoråds anbefaling om at begrænse afdragsfrie lån bliver gennemført. Rådet forventer, at forslaget "kun i begrænset omfang" vil påvirke prisudviklingen på boligmarkedet.

De Linde-højhus på Aarhus Havn sikret politisk flertal

Borgmesterpartiet i Aarhus stemmer ja til et 139 meter højhus på Mindet på tirsdagens byrådsmøde, og dermed er der flertal for projektet, som også har støtte fra V og K. Enhedslisten og SF stemmer imod projektet som Olav de Linde står bag.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier