PolicyWatch

Venter i år på godkendelser: Virksomheder dropper nye selvkørende busprojekter i Danmark

En uoverskuelig godkendelsesproces, der kan være flere år undervejs, får virksomheder til at droppe selvkørende busprojekter i Danmark og se mod udlandet. Konsekvensen bliver, at Danmark kommer til at halte efter resten af verden i udviklingen af fremtidens persontransport, lyder det fra forsker.

Store dele af Europa er noget længere fremme med forsøg med selvkørende køretøjer end Danmark. I Norge, Sverige, Finland og Estland tager det mellem 2 og 4 måneder at få godkendt et forsøg med en selvkørende bus, mens det i Danmark kan tage op til 2,5 år. | Foto: Zacharie Scheurer/AP/Ritzau Scanpix

Hvis du vil ansøge om at sætte et projekt i gang med selvkørende busser i Danmark, er det muligt, du kommer til at vente længe.

Sådan lyder det fra samtlige virksomheder, der er blevet godkendt til forsøgsordningen i Danmark, som fortæller MobilityWatch, at de ikke kommer til at starte lignende forsøg her i landet, før ordningen bliver ændret.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Radioudbud resulterer i 94 nye tilladelser til at drive dab-radio

Et netop afsluttet udbud af en stor mængde ledige pladser på det regionale dab-net har haft noget større tilslutning end tidligere, og i flere områder var der konkurrence om tilladelserne. "Vi har oplevet overvældende stor interesse," siger formand for Radio- og tv-nævnet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier