PolicyWatch

Dansk Beton foreslår løsninger til sikring af dansk kloaknet

Den voksende udfordring med stigende vandmasser får nu direktør for Dansk Beton til at melde sig ind i kampen. Vi mangler en samlet plan for forebyggelse, og her kan branchen bidrage med permeable løsninger, siger hun.

Dorthe Mathiesen, der er chef for Dansk Beton, foreslår permeable løsninger som et værn mod de stigende vandmasser, vi har oplevet særligt det seneste årti. | Foto: Dansk Beton/PR

Der er brug for en samlet plan for forebyggelse mod stigende vandmasser, som med fordel kan indeholde permeable befæstelser i beton eller asfalt, som er specialdesignet til at lade vandet sive igennem og dermed skåne kloaksystemet.

Det siger Chef for Dansk Beton Dorthe Mathiesen, der kalder på en langsigtet plan for forebyggelse mod skybrud. Det kommer på baggrund af, at vi i de seneste uger har været vidne til et naboland, der har været ramt af massive oversvømmelser, og et årti, hvor skybruddene er taget til i styrke på danske kanter. De danske kloaknet er nemlig ikke bygget til at kunne håndtere store regnmængder, og de stigende vandmasser udfordrer de danske kloaksystemer og skaber risiko for oversvømmelser.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier