PolicyWatch

Skal æg fortsat stå på køl? Spørgsmålet splitter producenter

Æg på køl i detailhandlen stammer fra en tid, hvor salmonellatilfældene var langt hyppigere end de er i dag, og dele af branchen kalder på handling. Reglerne bliver ikke fastholdt for evigt, oplyser Fødevarestyrelsen.

Foto: Annika Byrde

Som det eneste land i EU er der i Danmark krav om, at æg i detailhandlen skal holdes på køl. I ægbranchen er der splittelse omkring, hvorvidt reglerne i fremtiden bør laves om.

Debatten om de nedkølede æg begyndte over sommeren, da Økologisk Landsforening i et brev til Fødevareministeriet satte fokus på, at der med de nedkølede æg fulgte et unødvendigt stort energiforbrug og dermed CO2-udledning.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Fødevareminister vil fra det nye år afskaffe elitesmileyen

Smileyordningen skal til afstemning i Folketinget i håb om at gøre den mere tilgængelig for forbrugeren, hvilket betyder et fokus på takeaway-markedet og et farvel til flere smileyer. Forliget, der ligger bag lovforslaget, møder dog kritik fra flere fronter.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier