PolicyWatch

Medarbejdere på P6 Beat og P8 Jazz kaldes til stormøde i DR

Der er igen skabt usikkerhed om, hvorvidt DR's to smalle musikkanaler P6 Beat og P8 Jazz overlever årsskiftet, fordi der ikke er afsat en særskilt bevilling til kanalerne på finansloven. P6-vært kritiserer nu DR's ledelse for at holde kanalerne hen i uvished. Medarbejdere er kaldt til stormøde i denne uge.

Foto: Camilla Dalgaard, DR

Det står endnu ikke klart, hvorvidt de to smalle musikkanaler P6 Beat og P8 Jazz bliver lukket til nytår eller ej, og det vækker nu kritik fra DR P6-vært og ekstern producent Anders Bøtter, skriver Kulturmonitor.

"Kanalernes medarbejdere kan ikke være tjent med endnu en midlertidig forlængelse frem til det medieforlig, der skal forhandles i 2022. Kanalernes medarbejdere fortjener klare svar," skriver han i et åbent brev på mediet, hvor han oplyser, at alle medarbejdere på de to nichekanaler er kaldt til stormøde torsdag 14. oktober.

Hvad der konkret skal drøftes på stormødet, oplyser Anders Bøtter ikke.

Den forlængede spilletid for P8 Jazz og P6 Beat rinder ud til nytår, efter der fra politisk kant blev afsat en særlig pulje til at drive de lukningstruede DR-kanaler videre i 2019 og 2020. De to kanaler koster mellem 15 og 20 mio. kr. om året at drive.

I modsætning til 2019 og 2020 er der ikke afsat en særlig bevilling til de to DR-kanaler på næste års finanslov. Det betyder principielt, at kanalerne står til at lukke, med mindre DR finder alternative besparelser, fortalte DR's direktør for Børn, Unge og Kultur, Henrik Bo Nielsen, i september.

"Vi er fortsat fra DR’s side positive over for at videreføre kanalerne, hvis der prioriteres finansiering fra politisk side i lighed med i 2020 og 2021, sådan som vi også har udmeldt fra første færd. Med de store besparelser, vi i DR har gennemført, så har vi ikke selv mulighed for at videreføre kanalerne, medmindre vi lukker noget andet," sagde han til MediaWatch.

Om man kan forvente, at politikerne under forhandlingerne om næste års finanslov alligevel ender med at finde de ekstra millioner, er uafklaret. Mens Enhedslistens medieordfører, Søren Søndergaard, fortalte, at han forventede, der ville blive ekstra midler igen, så kaldte regeringspartiets medieordfører, Kasper Sand Kjær (S), det et principielt skråplan at fortsætte lappeløsningen med ekstra årlige bevillinger til DR.

P6 Beat og P8 Jazz står igen til lukning: DR afviser at videreføre kanalerne uden ekstra penge - eller alternative besparelser 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier