PolicyWatch

Restauranter udbyder underbetalte job via Facebook

Rumænere efterlyser rumænsk arbejdskraft til kinesiske restauranter via netværk på Facebook. Lønnen er 20-30 kroner i timen, og arbejdstiden 70 timer om ugen.

Flere kinesiske restauranter søger efter medarbejdere til 20-30 kr. i timen. | Foto: Dalhoff Casper/Ritzau Scanpix.

Ejere af sushi-steder og kinesiske restauranter tilbyder på Facebook underbetalte job til rumænere, der leder efter arbejdere. Det skriver Fagbladet 3F.

Ifølge fagbladet, der har gennemgået de lukkede facebooknetværk, har flere rumænere fået job via netværk på det sociale medie, hvor andre rumænere på vegne af de kinesiske ejere af restauranter efterspørger arbejdskraft til køkkenjob på op mod 70 timer om ugen.

Ofte oplyses det ikke i detaljer, hvor lang arbejdstiden er, og hvad lønnen er. I stedet beskrives det ifølge fagbladet som "arbejde på kinesisk."

Fagbladet 3F har under dække af selv at være interesseret i et job taget kontakt til en af de personer, der på de lukkede netværk tilbyder arbejde. Til det svarede personen:

"Løn 8.000 kr. Kost og logi sikkert med. Arbejdstid mandag til torsdag fra kl. 12 til 22 og i weekenden fra 11 til 22, med en halv fridag om ugen," lyder det ifølge fagbladet i svaret.

Det svarer, skriver Fagbladet 3F, til 20-30 kr. i timen.

Intervare kritiserer dagbøder og betalingsstop fra Københavns Kommune

Direktør for Intervare svarer igen på kritik: Fejlagtige konklusioner

Ordførere vil have redegørelse om underbetalte Kiin Kiin-kokke 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier