PolicyWatch

Lyntest sender Falcks overskud i vejret med 62 pct

De offentlige coronatest skæpper stadig godt i kassen hos Falck, men giver ikke så høje indtægter som tidligere i år. Det fremgår af Falcks regnskab i tredje kvartal.

Der har været rigtigt gode penge i lyntestene for Falck. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Opgaven med at udføre lyntest har sikret Falck stor fremgang i overskuddet i tredje kvartal. Falcks omsætning er steget med omkring 500 millioner kroner til 3,4 milliarder kroner. Fremgangen skyldes alene lyntest, der har sikret indtægter på 630 millioner kroner i kvartalet.

Falck lander på den baggrund et driftsoverskud på 312 millioner kroner. Det er 62 procent højere end sidste år. Det viser Falcks regnskab, der er offentliggjort onsdag.

Der har ikke været helt så travlt i testcentrene i kvartalet sammenlignet med tidligere i år. Det skal ses i lyset af udrulningen af vacciner, og at kravet om coronapas er bortfaldet.

"Falcks resultat for tredje kvartal er positivt påvirket af antigentest i Danmark, men i langt mindre grad end i andet kvartal," siger administrerende direktør Jakob Riis i en kommentar til regnskabet.

Set over de første ni måneder af 2021 har Falck et overskud på 1,6 milliarder kroner. Det er næsten firedoblet i forhold til 2020, og det er især på grund af lyntest.

Testcentre kan genåbne efter behov

9. oktober lukkede de sidste lyntestcentre i Danmark, men der er indgået en aftale om, at virksomhederne står standby og dermed kan åbne igen, hvis smitten pludselig blusser op, og der er behov for flere test. Den aftale løber frem til udgangen af marts næste år.

Falck har stået for lyntest i Region Nordjylland, Region Midtjylland og Region Sjælland samt i fire lufthavne og ved den dansk-tyske grænse. Virksomheden Carelink har lyntestet i Region Syddanmark, mens Copenhagen Medical har haft opgaven i Region Hovedstaden.

Samlet har de danske myndigheder brugt 5,4 milliarder kroner på lyntest, oplyste Region Midtjylland for nylig.

Fire firmaer delte 5,4 mia. kr. fra lyntest

Lyntestcentre lukker - men skal kunne åbne igen med 14 dages varsel 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier