Maersk indfører vaccinekrav for sine kontoransatte

Et krav om vaccination vil ifølge topchef i Maersk blive sat i værk "inden for de næste tre måneder".
"Vi må gøre det så besværligt som muligt for dem, der ikke er vaccinerede," siger Mærsks topchef Søren Skou. | Foto: Casper Holmenlund Christensen/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix
"Vi må gøre det så besværligt som muligt for dem, der ikke er vaccinerede," siger Mærsks topchef Søren Skou. | Foto: Casper Holmenlund Christensen/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Ansatte hos A.P. Møller - Maersk skal fremover være vaccineret mod corona, hvis de ønsker at møde fysisk op på kontoret. Det siger Søren Skou, der er topchef i virksomheden, til Berlingske.

Maersk er den første større virksomhed i Danmark til at indføre kravet, der både vil gælde i Danmark og en række andre lande, skriver avisen. Ifølge topchefen vil kravet om vaccination blive sat i værk "inden for de næste tre måneder".

Fordi det i nogle lande er svært at få fat i vacciner, vil det ikke komme til at gælde i alle lande.

"Vi må gøre det så besværligt som muligt for dem, der ikke er vaccinerede, og kræve test hele tiden. Men vi kan ikke lave en global regel om det," siger Søren Skou til Berlingske.

Grunden til, Maersk igangsætter det nu, er, at der ifølge selskabet er en bred viden om effektiviteten og sikkerheden ved coronavaccinerne.

Der vil ifølge topchefen være andre krav til de medarbejdere, der eksempelvis arbejder på havnene og i de lagerbygninger, der håndterer containerfragten.

Søren Skou siger også, at Maersk gerne vil hjælpe med vaccinationer de steder i verden, hvor det kan være sværere at få medarbejderne til at lade sig vaccinere, skriver Berlingske.

Beslutningen vil blive gennemført i overensstemmelse med lokal lovgivning og inden for de overenskomster, medarbejderne arbejder under, skriver Mærsk videre i en udtalelse til avisen.

Der kan også være situationer, hvor der vil blive taget særlige hensyn af helbredsmæssige årsager.

Hos andre store virksomheder vil der ikke blive stillet direkte vaccinekrav til de ansatte i Danmark. Fra Carlsberg lyder det fra pressechef Nina Brønden Jakobsen, at de "anerkender, at det er et personligt valg", når det kommer til at blive vaccineret, skriver Berlingske. Coop og Danske Bank planlægger heller ikke at indføre vaccinekrav.

Maersk har flere end 80.000 ansatte i 130 lande, fremgår det på virksomhedens hjemmeside.

Fremgang for vaccination af søfolk trods nye corona-nedlukninger 

Corona skaber stadig svære arbejdsforhold for søfolk 

IEA venter at vaccineudrulning vil give olieefterspørgslen et nøk opad 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også