PolicyWatch

Trafiklys-regering bør glæde dansk erhvervsliv

Den socialdemokratiske kansler forventes at prioritere offentlige investeringer højt, hvilket anses som en perfekt cocktail for dansk erhvervsliv.

Foto: TOBIAS SCHWARZ/AFP / AFP

Et Tyskland med socialdemokratiske Olaf Scholz som kansler og en såkaldt trafiklys-regering med SPD, De Grønne og FDP bør vække glæde i danske virksomheder, der kan nyde godt af det nye tyske fokus på den grønne omstilling, digitalisering og infrastruktur.

Det skriver Søren Kristensen, der er cheføkonom i Sydbank, i en analyse.

Den nye regering står blandt andet til at hæve den tyske mindsteløn fra 9,6 euro i timen til 12 euro. Det kommer på et tidspunkt, hvor selskaber i forvejen udfordres af højere omkostningerne og inflation.

Regeringen ventes dog kun at slippe tøjlerne i begrænset omfang med FDP's Christian Lindner ved roret som finansminister.

"Det betyder, at gældsbremsen, som har været en grundsten i tysk finanspolitik, fortsætter."

"Prioriteringerne i de tyske offentlige investeringer vil dog i højere grad rette sig mod grøn omstilling og digitalisering, og det er en perfekt cocktail for dansk erhvervsliv," skriver cheføkonomen.

Det bør derudover skabe glæde i dansk erhvervsliv, at De Grønnes Robert Habeck kommer til at stå i spidsen for et nyt tysk ministerium for klima.

Den kommende minister er dansktalende og har under valgkampen ad flere omgange fremhævet Danmarks kernekompetencer inden for den grønne omstilling.

"Konklusionen er altså, at den nye regering på mange måder vil videreføre det Tyskland, vi kender i dag, men der er nuancer i retning af grøn omstilling, digitalisering og infrastruktur. Derfor bør den nye regering alt i alt betragtes som en god nyhed for de danske virksomheder," afslutter Søren Kristensen.

Tyske koalitionspartier har regeringsaftale klar

Et Tyskland uden politisk ledelse debatterer vaccinepligt 

Mere fra PolicyWatch

DSB's milliarddyre eltog bliver forsinket

De 100 eltogssæt, som DSB har bestilt fra franske Alstom, og som er den største ordre i selskabets historie, bliver forsinket op mod et halvt år. Flere faktorer ligger bag, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier