PolicyWatch

Bavarian Nordic: Vaccinekandidat vil hurtigt kunne omstilles om nødvendigt

Hvis det bliver nødvendigt, vil Bavarian Nordic kunne omstille selskabets coronavaccine til at dække den nye variant Omikron i samme tempo som konkurrenterne, fortæller IR-chef Rolf Sass Sørensen.

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Bavarian Nordic vil om nødvendigt kunne omstille sin coronavaccine, ABNCoV2, til at dække den nye coronavariant, Omikron, i samme tempo, som de store vaccineproducenter Pfizer/Biontech og Moderna. Det siger Rolf Sass Sørensen, IR-chef i Bavarian, til Marketwire.

Han understreger samtidig, at ingen endnu ved, om vaccinerne stadig virker, eller om det bliver nødvendigt at omstille vaccinerne, så de også dækker den nye variant.

"De data, vi har set indtil videre, har vist, at i forhold til de eksisterende varianter har vi kunnet dække lige så godt på varianterne som på den oprindelige streng. Der har ikke været nogen forskel. Men det er klart, at vi ikke ved, om det gælder i al evighed," siger Rolf Sass Sørensen.

De store vaccineproducenter Moderna og Pfizer/Biontech har begge meddelt, at de er gået i gang med at se på en omstilling af vaccinerne og kan være klar med nye versioner i begyndelsen af 2022. Desuden vil de se på, om de eksisterende vacciner dækker.

Bavarian Nordics coronavaccine, der bakkes op af den danske stat med op til 800 mio. kr., nærmer sig endnu en milepæl og afslutningen på fase 2. Selskabet venter at annoncere data senere i år, hvorefter det er planen at indlede et fase 3-studie næste år.

"Og jeg vil skyde på, at studiet skal løbe ind til starten af 2023 eller deromkring. Derefter kommer der en godkendelsesproces, hvor det vil være op til de regulatoriske myndigheder, hvor hurtigt de vil reagere på data. Men de har jo hidtil være ret fleksible, og det håber vi selvfølgelig fortsætter, så vi kan få godkendt en vaccine i midten af 2023 eller noget i den stil," sagde Bavarians finansdirektør, Henrik Juuel, for godt to uger siden til MarketWire.

Biontech er gået i gang med at tilpasse coronavaccine 

Coronavariant skærper rejserestriktioner for yderligere tre lande 

Mere fra PolicyWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier